Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak podany sandacz jest znakomity.
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 105
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 987
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 105
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 987
Składniki
Oczyszczoną , umytą rybę pokroić w dzwonka. Natrzeć solą i skropić sokiem z cytryny.Pozostawić na ok 30 min. Jajka ugotować na twardo. Oczyszczone, obrane warzywa zalać wodą. Dodać listek laurowy, ziele angielskie, pieprz i koperek. Ugotować do miękkości. Wyjąć wystudzić. Warzywa pokroić w drobną kostkę, jabłko obrane i pozbawione gniazda nasiennego też pokroić w kostkę. Dodać majonez, pieprz, sól do smaku. Zrobić sałatkę. Udekorować natką pietruszki i papryką. Wywar doprawić cukrem, sokiem z cytryny i solą . Włożyć rybę i gotować na bardzo małym ogniu ok 20 min. Wyjąc rybę i ostrożnie usunąć ości. Ułożyć dzwonka na półmisku tak, żeby wyglądały na całą rybę. Jajka zetrzeć na tarce do warzyw - grube oczka. Podsmażyć na stopionym maśle. Posypać rybę i udekorować posiekanym koperkiem. Podawać z warzywami. Smacznego.