Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak podany sandacz jest znakomity.
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17280
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 137
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 121
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4881
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7655
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17280
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 137
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 121
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4881
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7655
Składniki
Oczyszczoną , umytą rybę pokroić w dzwonka. Natrzeć solą i skropić sokiem z cytryny.Pozostawić na ok 30 min. Jajka ugotować na twardo. Oczyszczone, obrane warzywa zalać wodą. Dodać listek laurowy, ziele angielskie, pieprz i koperek. Ugotować do miękkości. Wyjąć wystudzić. Warzywa pokroić w drobną kostkę, jabłko obrane i pozbawione gniazda nasiennego też pokroić w kostkę. Dodać majonez, pieprz, sól do smaku. Zrobić sałatkę. Udekorować natką pietruszki i papryką. Wywar doprawić cukrem, sokiem z cytryny i solą . Włożyć rybę i gotować na bardzo małym ogniu ok 20 min. Wyjąc rybę i ostrożnie usunąć ości. Ułożyć dzwonka na półmisku tak, żeby wyglądały na całą rybę. Jajka zetrzeć na tarce do warzyw - grube oczka. Podsmażyć na stopionym maśle. Posypać rybę i udekorować posiekanym koperkiem. Podawać z warzywami. Smacznego.