Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo aromatyczna propozycja mięsnego obiadu. Polecam!
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 26
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2263
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 160
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 26
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2263
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 160
Składniki
Wszystkie składniki marynaty ( w tym obrany i przeciśnięty czosnek) dokładnie ze sobą połączyć. Schab umyć, osuszyć i zanurzyć w marynacie. Mięso kilkakrotnie w marynacie obrócić i pozostawić w chłodnym miejscu na 2-3 godziny.
Następnie całą zawartość przełożyć na rozgrzaną patelnię i obsmażyć przez 5 min. z każdej strony. Potem mięso przykryć i dusić do miękkości, od czasu do czasu sprawdzając, czy nie trzeba dolać wody. Pod koniec dodać pokrojone w duże plastry pieczarki i dusić przez kilka minut z mięsem.
Następnie mięso wyciągnąć, a do pieczarek wlać śmietankę wymieszaną z mąką, zagotować. Mięso podawać polane sosem. Smacznego!