Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo aromatyczna propozycja mięsnego obiadu. Polecam!
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22255
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 106
Następna wariacja skrzydełek na pikantnie na weekendowy obiad. Bardzo smaczne...
Odsłon: 127
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 274
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22255
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 106
Następna wariacja skrzydełek na pikantnie na weekendowy obiad. Bardzo smaczne...
Odsłon: 127
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 274
Składniki
Wszystkie składniki marynaty ( w tym obrany i przeciśnięty czosnek) dokładnie ze sobą połączyć. Schab umyć, osuszyć i zanurzyć w marynacie. Mięso kilkakrotnie w marynacie obrócić i pozostawić w chłodnym miejscu na 2-3 godziny.
Następnie całą zawartość przełożyć na rozgrzaną patelnię i obsmażyć przez 5 min. z każdej strony. Potem mięso przykryć i dusić do miękkości, od czasu do czasu sprawdzając, czy nie trzeba dolać wody. Pod koniec dodać pokrojone w duże plastry pieczarki i dusić przez kilka minut z mięsem.
Następnie mięso wyciągnąć, a do pieczarek wlać śmietankę wymieszaną z mąką, zagotować. Mięso podawać polane sosem. Smacznego!