Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo aromatyczna propozycja mięsnego obiadu. Polecam!
Kultowe słodkie przekąski od dawna są inspiracją do wypieków i deserów bez pi...
Odsłon: 70269
Krewetki zrobione w oliwie z czosnkiem i papryką, to super prosty i smaczny p...
Odsłon: 228
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 940
Kultowe słodkie przekąski od dawna są inspiracją do wypieków i deserów bez pi...
Odsłon: 70269
Krewetki zrobione w oliwie z czosnkiem i papryką, to super prosty i smaczny p...
Odsłon: 228
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 940
Składniki
Wszystkie składniki marynaty ( w tym obrany i przeciśnięty czosnek) dokładnie ze sobą połączyć. Schab umyć, osuszyć i zanurzyć w marynacie. Mięso kilkakrotnie w marynacie obrócić i pozostawić w chłodnym miejscu na 2-3 godziny.
Następnie całą zawartość przełożyć na rozgrzaną patelnię i obsmażyć przez 5 min. z każdej strony. Potem mięso przykryć i dusić do miękkości, od czasu do czasu sprawdzając, czy nie trzeba dolać wody. Pod koniec dodać pokrojone w duże plastry pieczarki i dusić przez kilka minut z mięsem.
Następnie mięso wyciągnąć, a do pieczarek wlać śmietankę wymieszaną z mąką, zagotować. Mięso podawać polane sosem. Smacznego!