Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super mięsko na niedzielny wykwintny obiad.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 718
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 472
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 718
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 472
Składniki
Wykonanie: Borowiki zalać wrzątkiem i odstawić. Mięso pokroić na porcje, maczać w winie i panierować w mące. Następnie podsmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Po czym mięso zalać 1 szklanką wody, przyprawić do smaku, dodać kilka ziaren ziela angielskiego i listek laurowy. Całość zagotować, dodać posiekaną cebulę, grzyby z wywarem i żurawinę. Przykryć przykrywką i gotować na małym ogniu do miękkości mięsa.