Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Alternatywa do tradycyjnego schabowego, duszony schab jest kruchy i delikatny, a słodko - ostry sos idealnie do niego pasuje. Polecam!
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 264
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 34
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 741
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 144
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 42
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 264
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 34
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 741
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 144
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 42
Składniki
Mięso nacieramy czosnkiem, pieprzem i papryką. Odstawiamy na 30 minut, a następnie smażymy na złoty kolor na mocno rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Wlewamy bulion i dusimy, aż mięso zmięknie. Gdy mięso będzie miękkie wyjmujemy je na talerz, do sosu z duszenia dodajemy musztardę, miód i mieszamy do połączenia składników. Mąkę rozrabiamy ze śmietaną i odrobiną wody, wlewamy do sosu. Podgrzewamy, aż sos zgęstnieje. Do sosu przekładamy mięso i podgrzewamy razem kilka minut. W razie potrzeby doprawiamy do smaku. SMACZNEGO!