Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 263 Ocena: 8109
Dodano: 03.04.2014
Odsłon: 5842
1-2 os. | > 60 min | łatwe | przystępne |
Mięso nacieramy czosnkiem, pieprzem i papryką. Odstawiamy na 30 minut, a następnie smażymy na złoty kolor na mocno rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Wlewamy bulion i dusimy, aż mięso zmięknie. Gdy mięso będzie miękkie wyjmujemy je na talerz, do sosu z duszenia dodajemy musztardę, miód i mieszamy do połączenia składników. Mąkę rozrabiamy ze śmietaną i odrobiną wody, wlewamy do sosu. Podgrzewamy, aż sos zgęstnieje. Do sosu przekładamy mięso i podgrzewamy razem kilka minut. W razie potrzeby doprawiamy do smaku.
SMACZNEGO!
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

luna76 04 kwietnia 2014Zgłoś do usunięcia
super przepis :)1 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 04 kwietnia 2014Zgłoś do usunięcia
Co tu dużo pisać, po prostu pyszności :)1 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 04 kwietnia 2014Zgłoś do usunięcia
super.....1 Kto głosował? | Odpowiedz

GREGORHSPEED 03 kwietnia 2014Zgłoś do usunięcia
Schab biorę w każdej postaci :)1 Kto głosował? | Odpowiedz

Obserwator 03 kwietnia 2014Zgłoś do usunięcia
Mięso na słodko , uwielbiam.Świetne zdjęcie.
1 Kto głosował? | Odpowiedz