Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na pyszny obiad.
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 42
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 56
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 74
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 42
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 56
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 74
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Składniki
Schab pokrój w plastry, oprósz solą, pieprzem i przyprawą do mięsa. Na patelni rozgrzej olej i obsmaż schab na rumiano z obu stron, dodaj cebulę, czosnek i wszystko razem podsmaż mocno do brązowego koloru. To dzięki temu sos nabierze wyjątkowego smaku.
Całość zalej wodą, żeby mięso było przykryte, dodaj ziele, liście laurowe i pieprz w ziarnkach. Przykryj pokrywką i duś mięso na małym ogniu do miękkości w razie potrzeby podlewaj wodą.
Gdy mięso jest miękkie, zagęść sos mąką wymieszaną z wodą i dodaj śmietanę. Dodaj pokrojoną natkę pietruszki i wymieszaj.
Podaj z ugotowanymi ziemniakami i ulubioną surówką.