Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten schab w smaku przypomina rybę po grecku;). Danie tanie i szybkie do zrobienia, bo po wstępnym przygotowaniu mięsa i warzyw robi się praktycznie sam.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 558
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 558
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
Schab kroimy w plastry, posypujemy solą i pieprzem. Marchew kroimy na wstążki przy pomocy obieraczki lub ścieramy na dużych oczkach tarki. Cebulę kroimy w kostkę.
Na rozgrzanym oleju, na dużym gazie podsmażamy schab z dwóch stron, do mocnego zarumienienia. Dodajemy warzywa, podsmażamy chwilę, dodajemy 1/2 szklanki wody. Dusimy pod przykryciem przez 40 minut. Pod koniec duszenia dodajemy przyprawy i koncentrat. Gotujemy do wyparowania wody.