Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten schab w smaku przypomina rybę po grecku;). Danie tanie i szybkie do zrobienia, bo po wstępnym przygotowaniu mięsa i warzyw robi się praktycznie sam.
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 930
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 293
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 142
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2669
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 930
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 293
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 142
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2669
Składniki
Schab kroimy w plastry, posypujemy solą i pieprzem. Marchew kroimy na wstążki przy pomocy obieraczki lub ścieramy na dużych oczkach tarki. Cebulę kroimy w kostkę.
Na rozgrzanym oleju, na dużym gazie podsmażamy schab z dwóch stron, do mocnego zarumienienia. Dodajemy warzywa, podsmażamy chwilę, dodajemy 1/2 szklanki wody. Dusimy pod przykryciem przez 40 minut. Pod koniec duszenia dodajemy przyprawy i koncentrat. Gotujemy do wyparowania wody.