Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten schab w smaku przypomina rybę po grecku;). Danie tanie i szybkie do zrobienia, bo po wstępnym przygotowaniu mięsa i warzyw robi się praktycznie sam.
Nalewka z aronii jest znana i ceniona za swoje dobroczynne właściwości leczni...
Odsłon: 8644
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 167
Pyszne i wyraziste w smaku.
Odsłon: 2650
Bardzo smaczny salceson zrobiony z głowizny i ścinek ze schabu. Salceson zrob...
Odsłon: 103
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 17663
Nalewka z aronii jest znana i ceniona za swoje dobroczynne właściwości leczni...
Odsłon: 8644
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 167
Pyszne i wyraziste w smaku.
Odsłon: 2650
Bardzo smaczny salceson zrobiony z głowizny i ścinek ze schabu. Salceson zrob...
Odsłon: 103
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 17663
Składniki
Schab kroimy w plastry, posypujemy solą i pieprzem. Marchew kroimy na wstążki przy pomocy obieraczki lub ścieramy na dużych oczkach tarki. Cebulę kroimy w kostkę.
Na rozgrzanym oleju, na dużym gazie podsmażamy schab z dwóch stron, do mocnego zarumienienia. Dodajemy warzywa, podsmażamy chwilę, dodajemy 1/2 szklanki wody. Dusimy pod przykryciem przez 40 minut. Pod koniec duszenia dodajemy przyprawy i koncentrat. Gotujemy do wyparowania wody.