Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmienienie tradycyjnego, smażonego schabowego. Przygotowanie duszonego schabu nie jest trudne i nie zajmuje zbyt dużo czasu.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10637
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4786
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 877
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9054
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1337
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10637
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4786
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 877
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9054
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1337
Składniki
Mięso oczyścić z błon, umyć, osuszyć, natrzeć solą i zmiażdżonym czosnkiem. Przygotować marynatę – połączyć ocet i olej, dodać bazylię, estragon, kminek. Marynatą natrzeć mięso i pozostawić ja na kilka godzin, najlepiej na całą noc. Następnie rozgrzać w rondlu olej, mięso obrumienić z każdej strony. Po czym podlać wodą, dodać ziarenka pieprzu, ziela angielskiego i liście laurowe. Dusić pod przykryciem, na wolnym ogniu, 40-50 minut. Cebulę obrać i pokroić w plasterki, dodać do mięsa, w razie potrzeby dolać wody. Dusić kolejne 40-50 minut, aż mięso będzie miękkie. Następnie wyjąć mięso, gdy trochę przestygnie, pokroić na plastry. Z powstałego sosu wyłowić liście laurowe i ziarenka, a następnie zmiksować go na gładko. Mięso podawać z powstałym sosem.
Polecam