Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 915 Ocena: 10607
Dodano: 12.01.2018
Odsłon: 2628
3-4 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
1. Schab kroimy w plastry, następnie ubijamy tłuczkiem.
2. Mięso przyprawiamy solą oraz pieprzem, obtaczamy w mące i smażmy na rozgrzanym oleju z obu stron.
3. Następnie przekładamy do brytfanki z wodą gotującą i dusimy pod przykryciem.
4. Cebulę obieramy kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa.
5. Paprykę obieramy z nasienia, kroimy w drobne paseczki i również dodajemy do mięsa.
6. Pieczarki pokrojone przekładamy do brytfanki, dodajemy przyprawy czosnek oraz chili jak również kukurydzę.
7. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy 10 minut gotujemy.
.
8. Potrawa gotowa.
9. Smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)