Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla osób, które preferują mięsa delikatne w lekkich sosach. Polecamy tak przyrządzony schab szczególnie latem, gdy doskwierają nam upały. Do tego ziemniaczki i mizeria-obiad lekki i smaczny.
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 168
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1176
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1219
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13328
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 168
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1176
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1219
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13328
Składniki
Do rondla lub brytfanny wlewamy wodę, wstawiamy na ogień i doprowadzamy do wrzenia. Mięso myjemy, oczyszczamy ze ścięgien i wkładamy do rondla na gotującą się wodę. Dorzucamy do niego marchew, cebulę pokrojoną na cząstki i zioła oraz liście laurowe, ziele angielskie.
Gotujemy schab do miękkości, u nas trwało to 2 godziny. Po godzinie gotowania dodajemy płaską łyżeczkę soli. Od czasu do czasu odwracamy mięso.
Miękki schab wyjmujemy z rondla i porcjujemy go. W niewielkiej ilości wody rozkłócamy mąkę, zagęszczamy sos. Dodajemy do niego sos sojowy i ewentualnie doprawiamy jeszcze solą i pieprzem. Wyjmujemy z sosu liście laurowe, gałązki rozmarynu. Sos blendujemy. Do sosu wkładamy poporcjowane mięso. Delikatny schab w ziołach gotowy!