Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 68 Ocena: 2062
Dodano: 09.07.2015
Odsłon: 51153
> 6 os. | > 60 min | łatwe | przystępne |
Schab oczyścić, wymyć i odstawić.
odę i przyprawy dokładnie wymieszać i zalać nimi mięso. Schab ma być przykryty w całości w marynacie.
Gotowe mięso w zalewie schować do lodówki na minimum całą noc.
Po tym czasie mięso wraz z zalewą przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec przez około 1,5 godziny w 180 stopniach.
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

kety4 30 października 2015Zgłoś do usunięcia
Czy naczynie żaroodporne przykrywamy podczas pieczenia? Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

embepe13 30 października 2015Zgłoś do usunięcia
Mam pytanie, czy majonez to też składnik marynaty? Odpowiedzi: 1 ▼6 Kto głosował? | Odpowiedz

kejtkejt 14 lipca 2015Zgłoś do usunięcia
Robię dokładnie taki schab bardzo często, jest przepyszny! Moją zmianą jest tylko to, że gotuję do 3 dni po 10-15 minut (od chwili zagotowania) i dodaję do niego kilka nasionek kminu rzymskiego i jałowca. Pycha!6 Kto głosował? | Odpowiedz