Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab marynowany w majonezie

Przepis dnia 2015-07-15
Schab marynowany w majonezie

Autor:

Przepisów i artykułów: 68 Ocena: 1802

Dodano:

Odsłon: 50727

Przepyszny schab marynowany w majonezie i pieczony.

Składniki

  • 1,5 kg schabu
  • 2 łyżki soli
  • łyżeczka cukru
  • 2 litry wody
  • łyżeczka pieprzu ziołowego
  • łyżeczka pieprzu czarnego
  • łyżeczka majeranku
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • 4 liście laurowe
  • 2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę
  • 2 czubate łyżki majonezu
  • łyżeczka słodkiej papryki
  • łyżeczka ostrej papryki
  • łyżeczka mielonego czosnku
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Schab oczyścić, wymyć i odstawić.

  2. odę i przyprawy dokładnie wymieszać i zalać nimi mięso. Schab ma być przykryty w całości w marynacie.

  3. Gotowe mięso w zalewie schować do lodówki na minimum całą noc.

  4. Po tym czasie mięso wraz z zalewą przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec przez około 1,5 godziny w 180 stopniach.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kety4 30 października 2015 Czy naczynie żaroodporne przykrywamy podczas pieczenia? Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kejtkejt 14 lipca 2015 Robię dokładnie taki schab bardzo często, jest przepyszny! Moją zmianą jest tylko to, że gotuję do 3 dni po 10-15 minut (od chwili zagotowania) i dodaję do niego kilka nasionek kminu rzymskiego i jałowca. Pycha!

6 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń