Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny schabik nadziewany kabanosami, o kruchym , mięciutkim i delikatnym mięsku. Polecam na obiad dla całej rodziny i nie tylko. Może być pysznym dodatkiem do pieczywa lub jako samodzielna przekąska. Polecam
naczynie żaroodporne, nóż, ręcznik papierowy, miska, łyżka,
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 366
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 4391
Propozycja na obiad z polędwicy wieprzowej z paseczkiem tłuszczyku. Tę ostatn...
Odsłon: 161
Kurczak ciacciatore to włoskie danie oznaczające "kurczaka po myśliwsku". Jes...
Odsłon: 170
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 366
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 4391
Propozycja na obiad z polędwicy wieprzowej z paseczkiem tłuszczyku. Tę ostatn...
Odsłon: 161
Kurczak ciacciatore to włoskie danie oznaczające "kurczaka po myśliwsku". Jes...
Odsłon: 170
Składniki
Na początku przygotować marynatę; Wszystkie składniki marynaty połączyć z olejem i musztardą ,dokładnie wymieszać. Mięso umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Ostrym, długim nożem naciąć otwory tak by nóż przeszedł na wylot, kilka razy nóż obrócić w otworze. W otwory powkładać kabanosy. Mięso dokładnie nacieramy przygotowaną marynatą, wkładamy do naczynia żaroodpornego polewamy pozostałą marynatą, zakrywamy i odkładamy na kilka godzin, a najlepiej na całą noc do lodówki. Mięso w naczyniu żaroodpornym wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, dodajemy ogórki i pieczemy pod przykryciem około godziny, po godzinie przykrywkę zdejmujemy i mięso dopiekamy do miękkości i ładnego zbrązowienia mięsa. Smacznego
Mięso gotowe do pieczenia.
Mięso gotowe do pieczenia.
Mięso po upieczeniu.