Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab pieczony w całości z farszem z suszonych grzybów leśnych. Doskonałe danie obiadowe lub pyszna wędlina do kanapek.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22357
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14008
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4362
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43347
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 538
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 474
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22357
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14008
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4362
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43347
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 538
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 474
Składniki
Grzyby suszone zalewamy letnią wodą, odstawiamy na 30 min. a następnie gotujemy do miękkości w wodzie, w której się moczyły. Doprawiamy do smaku solą. Po ugotowaniu grzyby odcedzamy /wodę możemy wykorzystać do przygotowania sosu grzybowego/, studzimy i kroimy na mniejsze kawałki. Schab myjemy i osuszamy. Ostrym długim nożem w środku wzdłuż całego kawałka schabu robimy "tunel" do którego wkładamy grzyby mocno je upychając. Sól, pieprz, czosnek granulowany, majeranek i oregano mielę w młynku - przyprawy połączą się, rozdrobnią i są bardziej aromatyczne. Taką mieszanką nacieramy schab, zawijamy w folię i odstawiamy do lodówki na 3-4 godz. Po tym czasie mięso przekładamy do rękawa do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Pieczemy ok. 1,5 godz. Na 15 min. przed końcem pieczenia rękaw rozcinamy i polewamy wytworzonym sosem - mięso będzie soczyste i pięknie się zrumieni.