Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab pieczony w całości z farszem z suszonych grzybów leśnych. Doskonałe danie obiadowe lub pyszna wędlina do kanapek.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 293
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11103
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3626
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1232
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 293
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11103
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3626
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1232
Składniki
Grzyby suszone zalewamy letnią wodą, odstawiamy na 30 min. a następnie gotujemy do miękkości w wodzie, w której się moczyły. Doprawiamy do smaku solą. Po ugotowaniu grzyby odcedzamy /wodę możemy wykorzystać do przygotowania sosu grzybowego/, studzimy i kroimy na mniejsze kawałki. Schab myjemy i osuszamy. Ostrym długim nożem w środku wzdłuż całego kawałka schabu robimy "tunel" do którego wkładamy grzyby mocno je upychając. Sól, pieprz, czosnek granulowany, majeranek i oregano mielę w młynku - przyprawy połączą się, rozdrobnią i są bardziej aromatyczne. Taką mieszanką nacieramy schab, zawijamy w folię i odstawiamy do lodówki na 3-4 godz. Po tym czasie mięso przekładamy do rękawa do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Pieczemy ok. 1,5 godz. Na 15 min. przed końcem pieczenia rękaw rozcinamy i polewamy wytworzonym sosem - mięso będzie soczyste i pięknie się zrumieni.