Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Różnorodność smaków i aromatów w których pieczony jest schab sprawia, że jest on kruchy , aromatyczny , smakuje wybornie.
Naczynie żaroodporne, deska nóż
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 514
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 157
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 514
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 157
Składniki
Schab umyć , pociąć na 5 plastrów nie docinając ich do końca, doprawić solą , pieprzem, przyprawą do mięsa wieprzowego, pozostawić chwilę aby się zamarynowało. W naczyniu żaroodpornym umieścić kiszoną kapustę po odciśnięciu soku.
Na kapuście umieścić schab i w każde nacięcie nałożyć po 1 łyżeczce konfitury z borówek, rozsmarować.
Do każdego nacięcia włożyć plasterek boczku , obok plasterek cebuli.
Pieczarkę obrać pokroić w plastry i po 2 nałożyć obok cebuli. Z pomidora uciąć 5 plasterków i włożyć obok pieczarek . Całość doprawić solą i pieprzem.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, naczynie nakryć drugą połową , a jeżeli nie mamy przykrycia to nakrywamy folią aluminiową , ale wówczas przed końcem pieczenia folię ściągamy aby mięso się zrumieniło. Pieczemy około 45 minut. Po upieczeniu rozcinamy kolejne plastry wraz z dodatkami i podajemy w/g uznania na kapuście ale z ulubionymi dodatkami.