Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 2563 Ocena: 19437
Dodano: 24.11.2020
Odsłon: 4665
> 6 os. | > 60 min | łatwe | przystępne |
Wykonanie:
Brokuł podzielić na różyczki, skropić zalewą z pomidorów i odłożyć na godzinę. Mięso przekroić na dwie równe części, opłukać, dobrze osuszyć na ręczniku papierowym. Natrzeć solą i pieprzem i odstawić do lodówki na 3 godziny. Następnie ostrym nożem naciąć środek schabu i faszerować. Kiełbasę starannie obrać ze skórki, włożyć w nacięte miejsce, z jednej strony kiełbasy nadziać pomidory z żurawiną, zaś z drugiej strony wcisnąć zamarynowany brokuł. Mięso włożyć do woreczka do pieczenia, podlać delikatnie wodą, wrzucić czosnek i dobrze spiąć. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez 90 minut. Gotowe mięso możemy podawać na ciepło jak i na zimno. SMACZNEGO.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

KulinarnaChwila 25 listopada 2020Zgłoś do usunięcia
Super:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Dariusz-D 24 listopada 2020Zgłoś do usunięcia
Niesamowicie pyszny przepis!Pozdrawiam serdecznie:-)
1 Kto głosował? | Odpowiedz