Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny schab na Święta Bożego Narodzenia.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3802
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414541
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2329
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3802
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414541
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2329
Składniki
Wykonanie: Brokuł podzielić na różyczki, skropić zalewą z pomidorów i odłożyć na godzinę. Mięso przekroić na dwie równe części, opłukać, dobrze osuszyć na ręczniku papierowym. Natrzeć solą i pieprzem i odstawić do lodówki na 3 godziny. Następnie ostrym nożem naciąć środek schabu i faszerować. Kiełbasę starannie obrać ze skórki, włożyć w nacięte miejsce, z jednej strony kiełbasy nadziać pomidory z żurawiną, zaś z drugiej strony wcisnąć zamarynowany brokuł. Mięso włożyć do woreczka do pieczenia, podlać delikatnie wodą, wrzucić czosnek i dobrze spiąć. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez 90 minut. Gotowe mięso możemy podawać na ciepło jak i na zimno. SMACZNEGO.