Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny jako cieple danie obiadowe oraz zimne mieso na kanapki.
Schab myjemy osuszamy recznikiem papierowym i nacieramy sola i pieprzem.
Do miseczki siekamy 6 sliwek , 5 zabkow czosnku i galazke rozmarynu.Wszystko przyprawiamy sola i pieprzem.
W miesie robimy dziure dlugim nozem i ciasno nadziewamy farszem.Pod sznurek wkladamy galazke rozmarynu.
Na patelni rozgrzewamy 2 lyzki oliwy i obsmazamy mieso z kazdej strony.
Dzieki temu mieso nie wyschnie podczas pieczenia.
Ja pieke swoje mieso w rondlu.Lesli ktos chce miec pewnosc ,ze mieso nie wysuszy sie podczas pieczenia moze wlozyc je do rekawa do pieczenia.Po obsmazeniu miesa wkladamy je do rondla.Patelni nie myjemy dolewamy oliwe wrzucamy pozostaly czosnek ,kruszymy lisc laurowu i delikatnie podsmazamy.Tak przygotowana oliwa polewamy mieso.
Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180°C.
Przykrywamy rondel i zaczynamy pieczenie.
Po okolo 20min wyciagamy mieso z piekarnika podlewamy woda i dorzycamy pozostale sliwki i reszte farszu jesli nie zuzylismy calego.Pieczemy kolejne 50min.
Po skonczonym pieczeniu wylaczamy piekarnik i zostawiamy mieso jakies 20min zanim zaczniemy je kroic.
Zycze SMACZNEGO :)
Prosty i wyśmienity przepis na schab pieczony z suszonymi owocami. Tak piecz...
Odsłon: 107
Kluski śląskie z sosem z prawdziwków suszonych. Polecam :)
Odsłon: 7826
Kluski śląskie można jeść na kilka sposobów, z masłem, z sosem lub jako dodat...
Odsłon: 2118
Propozycja na makaron castellane otulony aromatycznym, zdrowym i dodającym wi...
Odsłon: 30014
Propozycja na smakowite i aromatyczne pesto z zielonych oliwek i pietruszki z...
Odsłon: 5039
Kluski śląskie z sosem z prawdziwków suszonych. Polecam :)
Odsłon: 7826
Kluski śląskie można jeść na kilka sposobów, z masłem, z sosem lub jako dodat...
Odsłon: 2118
Propozycja na makaron castellane otulony aromatycznym, zdrowym i dodającym wi...
Odsłon: 30014
Propozycja na smakowite i aromatyczne pesto z zielonych oliwek i pietruszki z...
Odsłon: 5039
Składniki
Schab myjemy osuszamy recznikiem papierowym i nacieramy sola i pieprzem.
Do miseczki siekamy 6 sliwek , 5 zabkow czosnku i galazke rozmarynu.Wszystko przyprawiamy sola i pieprzem.
W miesie robimy dziure dlugim nozem i ciasno nadziewamy farszem.Pod sznurek wkladamy galazke rozmarynu.
Na patelni rozgrzewamy 2 lyzki oliwy i obsmazamy mieso z kazdej strony.
Dzieki temu mieso nie wyschnie podczas pieczenia.
Ja pieke swoje mieso w rondlu.Lesli ktos chce miec pewnosc ,ze mieso nie wysuszy sie podczas pieczenia moze wlozyc je do rekawa do pieczenia.Po obsmazeniu miesa wkladamy je do rondla.Patelni nie myjemy dolewamy oliwe wrzucamy pozostaly czosnek ,kruszymy lisc laurowu i delikatnie podsmazamy.Tak przygotowana oliwa polewamy mieso. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180°C. Przykrywamy rondel i zaczynamy pieczenie. Po okolo 20min wyciagamy mieso z piekarnika podlewamy woda i dorzycamy pozostale sliwki i reszte farszu jesli nie zuzylismy calego.Pieczemy kolejne 50min.
Po skonczonym pieczeniu wylaczamy piekarnik i zostawiamy mieso jakies 20min zanim zaczniemy je kroic. Zycze SMACZNEGO :)
Przepisy Wędliny
Wędliny
Stary przepis na pasztet
Wędliny
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Wędliny
Soczysty schab w glazurze. Rozpływa się w ustach
Wędliny
Terrina z pistacjami - elegancka propozycja na rodzinne spotkania
Stary przepis na pasztet
Dobry pasztet powinien składać się z dobrej jakości mięsa oraz warzyw. Sekret...
Odsłon: 1680
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Schab a’la sztufada to krucha i wilgotna pieczeń naszpikowana warzywami, przy...
Odsłon: 2364