Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znudziły ci się tradycyjne kotlety? Przetestuj przepis na schab po bałkańsku. Tak zrobione mięso dosłownie rozpływa się w ustach, a dodatkowo zachwyca swoim aromatem. Gwarantujemy, że będziesz wracać do tego przepisu
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326174
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12017
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16640
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5374
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326174
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12017
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16640
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5374
Składniki
Przygotuj schab do smażenia. Umyj go pod bieżącą wodą, a następnie pokrój w plastry. Każdy z kawałków posól, popieprz i przypraw według uznania. Lekko oprósz mąką. Na patelni podsmaż schab z jednej i z drugiej strony, używając odrobiny tłuszczu. Odłóż mięso albo przełóż je do głębokiego średniego garnka.
Teraz przygotuj warzywa. Papryki opłucz pod bieżącą wodą, przetnij, pozbądź się gniazd nasiennych, a następnie posiekaj w drobną kostkę. Pieczarki także obmyj i pokrój na mniejsze kawałki. Ogórki kiszone posiekaj drobno. Cebulę obierz, pokrój na małą kostkę. Czosnek także obierz i posiekaj albo przeciśnij przez praskę.
Na tej samej patelni, na której smażyło się mięso, podsmaż wszystkie warzywa. Kiedy lekko zmiękną, przełóż do garnka ze schabem. Opcjonalnie dodaj schab do podsmażających się warzyw, jeśli masz głębszą patelnię. Teraz zalej całość pomidorami krojonymi i dopraw papryką słodką, czosnkiem granulowanym, pietruszką, solą i pieprzem. Duś całość przez około 15 minut. Po tym czasie dodaj koncentrat i ketchup. Podlej delikatnie wodą. Gotuj przez kolejne 5 minut.