Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znudziły ci się tradycyjne kotlety? Przetestuj przepis na schab po bałkańsku. Tak zrobione mięso dosłownie rozpływa się w ustach, a dodatkowo zachwyca swoim aromatem. Gwarantujemy, że będziesz wracać do tego przepisu
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5674
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 957
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 249
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36893
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 115
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5674
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 957
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 249
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36893
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 115
Składniki
Przygotuj schab do smażenia. Umyj go pod bieżącą wodą, a następnie pokrój w plastry. Każdy z kawałków posól, popieprz i przypraw według uznania. Lekko oprósz mąką. Na patelni podsmaż schab z jednej i z drugiej strony, używając odrobiny tłuszczu. Odłóż mięso albo przełóż je do głębokiego średniego garnka.
Teraz przygotuj warzywa. Papryki opłucz pod bieżącą wodą, przetnij, pozbądź się gniazd nasiennych, a następnie posiekaj w drobną kostkę. Pieczarki także obmyj i pokrój na mniejsze kawałki. Ogórki kiszone posiekaj drobno. Cebulę obierz, pokrój na małą kostkę. Czosnek także obierz i posiekaj albo przeciśnij przez praskę.
Na tej samej patelni, na której smażyło się mięso, podsmaż wszystkie warzywa. Kiedy lekko zmiękną, przełóż do garnka ze schabem. Opcjonalnie dodaj schab do podsmażających się warzyw, jeśli masz głębszą patelnię. Teraz zalej całość pomidorami krojonymi i dopraw papryką słodką, czosnkiem granulowanym, pietruszką, solą i pieprzem. Duś całość przez około 15 minut. Po tym czasie dodaj koncentrat i ketchup. Podlej delikatnie wodą. Gotuj przez kolejne 5 minut.