Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znudziły ci się tradycyjne kotlety? Przetestuj przepis na schab po bałkańsku. Tak zrobione mięso dosłownie rozpływa się w ustach, a dodatkowo zachwyca swoim aromatem. Gwarantujemy, że będziesz wracać do tego przepisu
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 84991
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2304
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9844
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3647
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6944
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 84991
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2304
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9844
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3647
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6944
Składniki
Przygotuj schab do smażenia. Umyj go pod bieżącą wodą, a następnie pokrój w plastry. Każdy z kawałków posól, popieprz i przypraw według uznania. Lekko oprósz mąką. Na patelni podsmaż schab z jednej i z drugiej strony, używając odrobiny tłuszczu. Odłóż mięso albo przełóż je do głębokiego średniego garnka.
Teraz przygotuj warzywa. Papryki opłucz pod bieżącą wodą, przetnij, pozbądź się gniazd nasiennych, a następnie posiekaj w drobną kostkę. Pieczarki także obmyj i pokrój na mniejsze kawałki. Ogórki kiszone posiekaj drobno. Cebulę obierz, pokrój na małą kostkę. Czosnek także obierz i posiekaj albo przeciśnij przez praskę.
Na tej samej patelni, na której smażyło się mięso, podsmaż wszystkie warzywa. Kiedy lekko zmiękną, przełóż do garnka ze schabem. Opcjonalnie dodaj schab do podsmażających się warzyw, jeśli masz głębszą patelnię. Teraz zalej całość pomidorami krojonymi i dopraw papryką słodką, czosnkiem granulowanym, pietruszką, solą i pieprzem. Duś całość przez około 15 minut. Po tym czasie dodaj koncentrat i ketchup. Podlej delikatnie wodą. Gotuj przez kolejne 5 minut.