Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj mam dla Was przepis na bardzo smaczne danie - schab po bałkańsku. Schab przyrządzony zupełnie inaczej od tego, co robimy ze schabu zazwyczaj. Schab po bałkańsku to rodzaj dania jednogarnkowego, w skład którego wchodzi schab właśnie, ale też sporo różnych warzyw. Podany z ryżem lub pieczywem ( idealnie z bagietką ) stanowi bardzo smaczny i sycący obiad. Będzie też odpowiednim daniem dla gości, bo wystarczy tylko podgrzać i pokroić pieczywo, więc gospodarze nie muszą się zbytnio angażować w kuchni.
Bałkany kojarzą się z bogactwem warzyw i smaku, w szczególności ze słodkimi p...
Odsłon: 25988
Smaczny, soczysty filet z kurczaka w sosie pietruszkowym podany z ziemniakami...
Odsłon: 632
Pyszne , szybkie pączki z sera z dodatkiem wiórek kokosowych swoim smakiem i...
Odsłon: 1606
Zupa ta nie wymaga dużo pracy ani czasu - a do tego jest tania i zawiera niew...
Odsłon: 314
Przepyszna do codziennych i imprezowych kanapek.
Odsłon: 5192
Bardzo smaczne mięso kanapkowe! Idealnie sprasowane, soczyste i wyborne w smaku.
Odsłon: 1413
Cały obiad z warzywami bez tłuszczu z patelni, mięso jest soczyste i rozpływa...
Odsłon: 2263
Smaczny, soczysty filet z kurczaka w sosie pietruszkowym podany z ziemniakami...
Odsłon: 632
Pyszne , szybkie pączki z sera z dodatkiem wiórek kokosowych swoim smakiem i...
Odsłon: 1606
Zupa ta nie wymaga dużo pracy ani czasu - a do tego jest tania i zawiera niew...
Odsłon: 314
Przepyszna do codziennych i imprezowych kanapek.
Odsłon: 5192
Bardzo smaczne mięso kanapkowe! Idealnie sprasowane, soczyste i wyborne w smaku.
Odsłon: 1413
Cały obiad z warzywami bez tłuszczu z patelni, mięso jest soczyste i rozpływa...
Odsłon: 2263
Składniki
Na innej głębokiej patelni, najlepiej typu wok, rozgrzewamy nieco oleju i wrzucamy na niego pokrojoną w piórka cebulę i dwa ząbki czosnku w całości. Oprószamy solą i cebulę smażymy do zeszklenia ok 5 - 7 minut
Następnie do cebuli dorzucamy mięso, paprykę pokrojoną w paseczki i pieczarki pokrojone w grubsze plasterki. Lekko solimy i całość dusimy ok 10 minut
Następnie do warzyw z mięsem dorzucamy ogórka kiszonego pokrojonego w kosteczkę i wlewamy pomidory wraz z zalewą. Dusimy kolejne 15 minut
Na koniec całość smakujemy i doprawiamy czerwoną słodką papryką oraz ewentualnie solą i pieprzem
Danie najlepiej smakuje z ryżem lub z pieczywem
Przepisy Dania główne
Dania główne
Sznycel wiedeński
Dania główne
Rosół z kaczki
Dania główne
Pieczone kotlety z kurczaka z warzywami
Dania główne
Zapiekanka z zupek chińskich
Sznycel wiedeński
Sznycel wiedeński z cielęciny jest bardzo delikatny i soczysty. Najlepiej sma...
Odsłon: 1521
Rosół z kaczki
Pyszny rosół, idealne na obiad.
Odsłon: 89