Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj mam dla Was przepis na bardzo smaczne danie - schab po bałkańsku. Schab przyrządzony zupełnie inaczej od tego, co robimy ze schabu zazwyczaj. Schab po bałkańsku to rodzaj dania jednogarnkowego, w skład którego wchodzi schab właśnie, ale też sporo różnych warzyw. Podany z ryżem lub pieczywem ( idealnie z bagietką ) stanowi bardzo smaczny i sycący obiad. Będzie też odpowiednim daniem dla gości, bo wystarczy tylko podgrzać i pokroić pieczywo, więc gospodarze nie muszą się zbytnio angażować w kuchni.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 7594
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1005
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4303
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 801
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1070
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4029
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 7594
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1005
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4303
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 801
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1070
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4029
Składniki
Na innej głębokiej patelni, najlepiej typu wok, rozgrzewamy nieco oleju i wrzucamy na niego pokrojoną w piórka cebulę i dwa ząbki czosnku w całości. Oprószamy solą i cebulę smażymy do zeszklenia ok 5 - 7 minut
Następnie do cebuli dorzucamy mięso, paprykę pokrojoną w paseczki i pieczarki pokrojone w grubsze plasterki. Lekko solimy i całość dusimy ok 10 minut
Następnie do warzyw z mięsem dorzucamy ogórka kiszonego pokrojonego w kosteczkę i wlewamy pomidory wraz z zalewą. Dusimy kolejne 15 minut
Na koniec całość smakujemy i doprawiamy czerwoną słodką papryką oraz ewentualnie solą i pieprzem
Danie najlepiej smakuje z ryżem lub z pieczywem