Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab po dziekańsku

Schab po dziekańsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 44 Ocena: 1126

Dodano:

Odsłon: 9569

Alternatywa do kotletów panierowanych . Smaczne ,soczyste mięsko w sam raz na niedzielny obiad i nie tylko...Przepis znaleziony w jakimś czasopiśmie kulinarnym . Wypróbowany.

Składniki

  • Schab 1 kg
  • Jajka 3 szt
  • Mąka ziemniaczana 2 łyżki
  • maggi 2 łyżki
  • sól 1/2 łyżeczki
  • papryka słodka 1/2 łyżeczki
  • papryka ostra 1/2 łyżeczki
  • majonez 2 łyżki
  • czosnek 2 ząbki
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Schab po dziekańsku

Przygotowanie

  1. Schab pokroić w plastry.

  2. Czosnek przecisnąć przez praskę , dodać pozostałe składniki i wymieszać.

  3. Schab ułożyć w cieście i odstawić do lodówki na 24 godziny.

  4. Po tym czasie mięso wyjmować opanierowane ciastem , w którym się moczyło i obsmażać na złoty kolor.

  5. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym , podlać połową szklanki rosołu lub bulionu .Dusić w piekarniku około godziny . Najpierw pod przykryciem a na 10 min przed końcem duszenia zdjąć przykrycie.

  6. Podawać z ziemniaczkami i dowolną surówką.

  7. SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń