Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowite danie. Doskonałe na rodzinne spotkanie.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5792
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 279
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5792
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 279
Składniki
Schab natrzeć miksturą i pozostawić na noc w lodówce. Następnego dnia mięso parzyć, nie gotować, w szczelnie przykrytej gęsiarce ( ok 1 litr wody ) ok 1 godz. Gotowe mięso wyjąć i schłodzić. Wywar spod mięsa przecedzić i rozpuścić w nim żelatynę. Jeśli jest zbyt mało wywaru trzeba uzupełnić wodą. Następnie mięso pokroić w plastry ok 1,5cm. W każdym plastrze zrobić tzw. kieszonkę, przeciąć plaster. Składniki na farsz połączyć razem i napełnić kieszonki farszem. W farszu powinien być wyrażnie wyczuwalny chrzan. Zalepić posiekanym szczypiorkiem. Ułożyć na półmisku i zalać tężejącą galaretką. Pozostawić w lodówce do całkowitego stężenia. Udekorować przed podaniem.