Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowite danie. Doskonałe na rodzinne spotkanie.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19820
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 471
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6881
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242683
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19820
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 471
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6881
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242683
Składniki
Schab natrzeć miksturą i pozostawić na noc w lodówce. Następnego dnia mięso parzyć, nie gotować, w szczelnie przykrytej gęsiarce ( ok 1 litr wody ) ok 1 godz. Gotowe mięso wyjąć i schłodzić. Wywar spod mięsa przecedzić i rozpuścić w nim żelatynę. Jeśli jest zbyt mało wywaru trzeba uzupełnić wodą. Następnie mięso pokroić w plastry ok 1,5cm. W każdym plastrze zrobić tzw. kieszonkę, przeciąć plaster. Składniki na farsz połączyć razem i napełnić kieszonki farszem. W farszu powinien być wyrażnie wyczuwalny chrzan. Zalepić posiekanym szczypiorkiem. Ułożyć na półmisku i zalać tężejącą galaretką. Pozostawić w lodówce do całkowitego stężenia. Udekorować przed podaniem.