Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak babcia Jadzia zrobiła na niedzielny obiad schabowe po wiedeńsku, nikt nie musiał jeść kolacji. Kotlety były soczyste, panierka idealnie chrupiąca, a sadzone jajko dodawało temu daniu wyjątkowego smaku i kaloryczności. Obowiązkowo z pieczonymi ziemniaczkami i mizerią. Wypróbuj, a nie raz wrócisz do tego przepisu.
Schab pokrój na 4 porcje, rozbij, ale nie za cienko. Dopraw solą i pieprzem.
W misce roztrzep 3 jajka, dodaj po szczypcie soli i pieprzu. Smalec rozgrzej na patelni. Schab obtocz w mące, jajku i bułce tartej. Kotlety smażyć na złoty kolor z obu stron - po 3-4 minuty z każdej strony. Pamiętaj, że patelnia musi być wypełniona smalcem.
Na drugiej patelni roztop masło i usmaż 4 jajka sadzone. Na każdą porcję schabu połóż jajko sadzone i posyp je szczypiorkiem.
Schab po wiedeńsku podawaj z pieczonymi lub młodymi ziemniakami oraz ulubioną surówką - idealnie pasuje mizeria, sezonowo może też być młoda kapusta.
Pyszne, wilgotne ciasto pełne bakalii. Może poleżeć kilka dni i nie czerstwi...
Odsłon: 10201
Najprostszy i najszybszy sernik z truskawkami. Ale co najważniejsze jeden z n...
Odsłon: 57
Pyszne, proste w przygotowaniu i bardzo ste żeberka.
Odsłon: 17
Kolorowy i przepyszny sernik, który w środku kryje niespodziankę, a i zewnątr...
Odsłon: 44
Najprostszy i najszybszy sernik z truskawkami. Ale co najważniejsze jeden z n...
Odsłon: 57
Pyszne, proste w przygotowaniu i bardzo ste żeberka.
Odsłon: 17
Kolorowy i przepyszny sernik, który w środku kryje niespodziankę, a i zewnątr...
Odsłon: 44
Składniki
Schab pokrój na 4 porcje, rozbij, ale nie za cienko. Dopraw solą i pieprzem.
W misce roztrzep 3 jajka, dodaj po szczypcie soli i pieprzu. Smalec rozgrzej na patelni. Schab obtocz w mące, jajku i bułce tartej. Kotlety smażyć na złoty kolor z obu stron - po 3-4 minuty z każdej strony. Pamiętaj, że patelnia musi być wypełniona smalcem.
Na drugiej patelni roztop masło i usmaż 4 jajka sadzone. Na każdą porcję schabu połóż jajko sadzone i posyp je szczypiorkiem.
Schab po wiedeńsku podawaj z pieczonymi lub młodymi ziemniakami oraz ulubioną surówką - idealnie pasuje mizeria, sezonowo może też być młoda kapusta.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pieczone bataty ze szpinakiem
Dania główne
Faszerowane papryki
Dania główne
Żeberka pieczone w miodzie i piwie
Dania główne
Calzone z nadzieniem mięsnym
Pieczone bataty ze szpinakiem
Idealne na wegeteriański obiad
Odsłon: 15
Faszerowane papryki
Sycące i smaczne, a do tego proste w przygotowaniu
Odsłon: 28