Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab pod pierzynką to świetna propozycja na obiad, kolację, imprezę lub świąteczny stół. Jest bardzo prosty w przygotowaniu. Z dodatkiem klusek, ziemniaków, kaszy lub ryżu będzie tworzył zestaw idealny na każdą okazję.
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 104
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 56
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16019
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 57
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 163
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 664
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 104
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 56
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16019
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 57
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 163
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 664
Składniki
Pieczarki i cebulę drobno pokroić. Na odrobinie oleju podsmażyć cebulę, dodać pieczarki i całość smażyć do całkowitego odparowania wody. Na koniec pieczarki doprawić solą i pieprzem. Usmażone pieczarki przełożyć do miski i odstawić do wystudzenia. W tym czasie przygotować schab, czyli każdy kawałek ponakłuwać lub ponacinać, lub rozbić delikatnie tłuczkiem do mięsa. Oprószyć solą i pieprzem z obu stron. Na tej samej patelni rozgrzać odrobinę oleju i usmażyć kawałki schabu z obu stron do zrumienienia. Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem. Pieczarki w misce wymieszać z majonezem i garścią żółtego sera. Nakładać po sporej łyżce farszu na każdy kawałek schabu oraz posypać tartym serem. Naczynie żaroodporne przykryć folią aluminiową i włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 40 minut. 10 minut przed końcem zdjąć folię, dopiec schab w piekarniku, aby ser się zrumienił. Schab jest gotowy. Powstały sos można zblendować i będzie świetnym dodatkiem do klusek, ziemniaków, kaszy lub ryżu. SMACZNEGO!!!