Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny, soczysty, nie za suchy schab. Opiekany na smalcu gęsim. Faszerowany suszoną wędzoną śliwką. Może być użyty do obiadu, na zimno do kanapek lub galarety.
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 227
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4918
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4813
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44838
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 457
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 227
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4918
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4813
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44838
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 457
Składniki
1. Schab płuczę. W schabie za pomocą kwyrlejki (mątewki) robię otwory na całą długość schabu. 2. Śliwki zaczepiam na igłę do faszerowania i wciągam go do schabu. Ponawiam w kilku miejscach. 3. Schab obtaczam w przyprawach, zawijam w folię spożywczą i wkładam na noc do lodówki.
4. W rondlu rozpuszczam smalec gęsi. 5. Wkładam schab i piekę wpierw na ostrym ogniu obracając go by się opiekł i „zamknął”. Następnie zmniejszam gaz, wlewam bulion i piekę ok. ½ godziny. 6. Po tym czasie zaczynam podlewać winem i wkrawam cebulkę w kostkę.
7. Piekę następne ½ godziny, co 15-20 min. podlewam winem. 8. Po upieczeniu czekam aż ostygnie, wyjmuję go na deskę i kroję na plastry.