Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab w kapuście

Schab w kapuście

Autor:

Przepisów i artykułów: 391 Ocena: 5341

Dodano:

Odsłon: 473

bardzo kruche i delikatne w smaku mięso w smaku mięso,

Składniki

  • schab kotlety 4 szt
  • kapusta kiszona 50 dag
  • cebula 1 szt
  • śmietana 30% 1/ szkl
  • liść laurowym, majeranek
  • sól, pieprz
  • smalec
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Schab w kapuście

Przygotowanie

  1. 1. kotlety umyć, lekko rozbić, posypać solą i pieprzem, obsmażyć na rumiano na smalcu,
    2. cebule pokroić w plastry, podsmażyć na tej samej patelni, dodać kapuestę, liść laurowy i majeranek, chwilę dusić,
    3. w naczyniu do zapiekania ułozyć warstwę kapusty, na to kotlety, na wierzch kapusta, zalać śmietaną, piec ok 60 min w 180 st,
    podawać z ziemniakami,




    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń