Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w panierce to unowocześniona wersja tradycyjnych schabowych. Dzięki temu doskonale sprawdzą się zarówno na obiad, jak i uroczyste spotkania z rodziną. Panierka jest wyjątkowo chrupiąca, a mięso w środku pozostaje miękkie i soczyste. Podawaj schab w panierce z sałatką, frytkami albo tłuczonymi ziemniakami.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9792
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2434
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1579
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 572
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3716
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9792
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2434
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1579
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 572
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3716
Składniki
Plastry schabu rozbij delikatnie tłuczkiem (najlepiej przez folię spożywczą, aby mięso się nie porwało). Oprósz oba boki solą oraz pieprzem. Odstaw na kilka minut.
Płatki kukurydziane przełóż do torebki strunowej i rozgnieć wałkiem na pył. Możesz też użyć do tego blendera z nakładką z nożykiem. Dodaj bułkę tartą, parmezan i paprykę słodką. Wymieszaj wszystko razem.
Przygotuj trzy półmiski. Na jednym z nich wsyp mąkę. Do drugiej roztrzep jajka. Do trzeciej wsyp przygotowaną panierkę. Każdy kotlet obtaczaj po kolei w mące, jajku i panierce.
Na patelni rozgrzej większą ilość oleju. Smaż kotlety na średnim ogniu po 4 minuty z każdej strony. Po usmażeniu przełóż je na ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Podawaj od razu.
Uważaj podczas układania składników na talerzu. Nie podawaj schabu na parujących ziemniakach albo ciepłych frytkach, bo panierka przestanie być chrupiąca.