Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso otulone w cieście ala naleśnikowym , przykryte kołderką porową, super propozycja na pyszny obiad.
1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy solą.
2. Do miski wbijamy jajka.
3. Wsypujemy mąkę.
4. Dodajemy bazylię oraz sól.
5. Ubijamy trzepaczką, powoli wlewając mleko.
6. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach, przekładamy do miski.
7. Każdy kawałek mięsa zanurzamy w cieście.
8. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
9. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
10. Pora kroimy w krążki.
11. Serki topione rozgniatamy i łączymy z porem.
12. Nakładamy na kotlety.
13. Zapiekamy 20 minut w 180˚C.
14. Kotlety gotowe.
15. Smacznego.
Lubicie domowe wędliny? Ja bardzo. Dotąd po prostu piekłam schab. Tym razem p...
Odsłon: 24970
Schab bez wędzenia i obróbki termicznej, czyli dla lubiących surowiznę :-)
Odsłon: 12071
Carpaccio to tradycyjna, włoska przystawka. Tradycyjnie jest wykonana z surow...
Odsłon: 41
Szybka smaczna sałatka na różne okazje jak również jako dodatek do grilla.
Odsłon: 55
Szybkie i smaczne ciasto z miętą i czekoladą lekko orzeźwiające i pachnące mi...
Odsłon: 64
Bardzo smaczna, soczysta kiełbasa wieprzowa chuda, podpiekana. Kiełbasa wędzo...
Odsłon: 87
Carpaccio to tradycyjna, włoska przystawka. Tradycyjnie jest wykonana z surow...
Odsłon: 41
Szybka smaczna sałatka na różne okazje jak również jako dodatek do grilla.
Odsłon: 55
Szybkie i smaczne ciasto z miętą i czekoladą lekko orzeźwiające i pachnące mi...
Odsłon: 64
Bardzo smaczna, soczysta kiełbasa wieprzowa chuda, podpiekana. Kiełbasa wędzo...
Odsłon: 87
Składniki
1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy solą. 2. Do miski wbijamy jajka.
3. Wsypujemy mąkę.
4. Dodajemy bazylię oraz sól.
5. Ubijamy trzepaczką, powoli wlewając mleko.
6. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach, przekładamy do miski.
7. Każdy kawałek mięsa zanurzamy w cieście.
8. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
9. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
10. Pora kroimy w krążki.
11. Serki topione rozgniatamy i łączymy z porem.
12. Nakładamy na kotlety.
13. Zapiekamy 20 minut w 180˚C. 14. Kotlety gotowe. 15. Smacznego.
Przepisy Wędliny
Wędliny
Stary przepis na pasztet
Wędliny
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Wędliny
Soczysty schab w glazurze. Rozpływa się w ustach
Wędliny
Terrina z pistacjami - elegancka propozycja na rodzinne spotkania
Stary przepis na pasztet
Dobry pasztet powinien składać się z dobrej jakości mięsa oraz warzyw. Sekret...
Odsłon: 1642
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Schab a’la sztufada to krucha i wilgotna pieczeń naszpikowana warzywami, przy...
Odsłon: 2347