Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab w pyszny cieście przykryty porem

Schab w pyszny cieście przykryty porem

Autor:

Przepisów i artykułów: 597 Ocena: 5545

Dodano:

Odsłon: 3236

Mięso otulone w cieście ala naleśnikowym , przykryte kołderką porową, super propozycja na pyszny obiad.

Składniki

  • ½ kg schabu
  • 3 jajka
  • 15 dag sera żółtego
  • 1 por ( biała końcówka)
  • 2 serki topione
  • ½ szk. mleka
  • 4 łyżki mąki pszennej
  • Olej do smażenia
  • Bazylia
  • Sól
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy solą.
    2. Do miski wbijamy jajka.

  2. 3. Wsypujemy mąkę.

  3. 4. Dodajemy bazylię oraz sól.

  4. 5. Ubijamy trzepaczką, powoli wlewając mleko.

  5. 6. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach, przekładamy do miski.

  6. 7. Każdy kawałek mięsa zanurzamy w cieście.

  7. 8. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

  8. 9. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

  9. 10. Pora kroimy w krążki.

  10. 11. Serki topione rozgniatamy i łączymy z porem.

  11. 12. Nakładamy na kotlety.

  12. 13. Zapiekamy 20 minut w 180˚C.
    14. Kotlety gotowe.
    15. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 10 stycznia Ten talerzyk, to rozumiem, że dla mnie ;)
Pyszny schab w cieście, u nas nawet częściej tak robimy niż w tradycyjnej panierce.
Tu jeszcze mój ulubiony por, który dodaje świetnego, trochę ostrego smaku. Taki obiad bez repety się nie obejdzie :D

Aha, jak dla mnie 6+ ;)
Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń