Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso otulone w cieście ala naleśnikowym , przykryte kołderką porową, super propozycja na pyszny obiad.
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 34
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 52
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 674
Szybka i smaczna
Odsłon: 11229
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 267
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 34
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 52
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 674
Szybka i smaczna
Odsłon: 11229
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 267
Składniki
1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy solą. 2. Do miski wbijamy jajka.
3. Wsypujemy mąkę.
4. Dodajemy bazylię oraz sól.
5. Ubijamy trzepaczką, powoli wlewając mleko.
6. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach, przekładamy do miski.
7. Każdy kawałek mięsa zanurzamy w cieście.
8. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
9. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
10. Pora kroimy w krążki.
11. Serki topione rozgniatamy i łączymy z porem.
12. Nakładamy na kotlety.
13. Zapiekamy 20 minut w 180˚C. 14. Kotlety gotowe. 15. Smacznego.