Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejszą propozycją obiadową są plastry schabu w sosie jaki robi moja mama
Potrawka toskańska to łatwy i szybki obiad w dni powszednie, który można przy...
Odsłon: 1723
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 5
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 205
Potrawka toskańska to łatwy i szybki obiad w dni powszednie, który można przy...
Odsłon: 1723
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 5
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 205
Składniki
Przygotowany schab z odciętymi białymi twardymi błonami pokroić na plastry po 2 centymetry wsypać przyprawy wlać olej i wymieszać do połączenia się przypraw z mięsem odstawić na 5 minut aby przyprawy wchłonęły w mięso
Przygotowane plastry schabu obsmażyć z obu stron na mocno rozgrzanej suchej patelni
Do mięsa wlać 3,5 szklanki wody wsypać suszoną włoszczyznę dodać ziela i liść laurowy dusić na wolnym ogniu pod przykryciem do miękkości mięsa i wyparowania 2,5 szklanki wody wtedy zalać przygotowaną w pół szklanki wody mąką i śmietaną. Mieszając doprowadzić do uzyskania sosu
Obiad podałam z młodymi ziemniakami oraz mizerią z ogórka szklarniowego