Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejszą propozycją obiadową są plastry schabu w sosie jaki robi moja mama
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 30
U mnie sezon na rabarbar trwa dalej, polecam pyszne i puszyste ciasto z rabar...
Odsłon: 4192
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 577
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 668
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 30
U mnie sezon na rabarbar trwa dalej, polecam pyszne i puszyste ciasto z rabar...
Odsłon: 4192
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 577
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 668
Składniki
Przygotowany schab z odciętymi białymi twardymi błonami pokroić na plastry po 2 centymetry wsypać przyprawy wlać olej i wymieszać do połączenia się przypraw z mięsem odstawić na 5 minut aby przyprawy wchłonęły w mięso
Przygotowane plastry schabu obsmażyć z obu stron na mocno rozgrzanej suchej patelni
Do mięsa wlać 3,5 szklanki wody wsypać suszoną włoszczyznę dodać ziela i liść laurowy dusić na wolnym ogniu pod przykryciem do miękkości mięsa i wyparowania 2,5 szklanki wody wtedy zalać przygotowaną w pół szklanki wody mąką i śmietaną. Mieszając doprowadzić do uzyskania sosu
Obiad podałam z młodymi ziemniakami oraz mizerią z ogórka szklarniowego