Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kawałki schabu zatopione w bardzo aksamitnym i wyrazistym sosie. Dodatek kminku, ziela angielskiego i liścia laurowego dodał wyrazistości, a nuta musztardy dopełniła całą głębię smaku. Idealnie pasuje do dania kasza gryczana i wyrazisty dodatek, np.sałatka z ogórka kiszonego
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 274
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29113
Przepis na leniwe pierogi dyniowe czyli kluski z twarogu, dyni hokkaido, mąki...
Odsłon: 175
Dziś moja ulubiona śniadaniowa zupka mocy SOPA PRIMITIVA z ziół i warzyw z ma...
Odsłon: 80
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 274
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29113
Przepis na leniwe pierogi dyniowe czyli kluski z twarogu, dyni hokkaido, mąki...
Odsłon: 175
Dziś moja ulubiona śniadaniowa zupka mocy SOPA PRIMITIVA z ziół i warzyw z ma...
Odsłon: 80
Składniki
Obraną cebulę kroimy dowolnie, mogą to być piórka lub kostka. W szerokim rondlu rozgrzewamy niewielką ilość oleju i podsmażamy cebulkę. Dodajemy kminek, ziele angielskie i liście laurowe.
Mięso kroimy na plastry, rozbijamy lekko, obsmażamy krótko z dwóch stron na dobrze rozgrzanym oleju. Przekładamy od razu do rondla z cebulą. Do patelni na której smażyliśmy mięso, wlewamy gorącą, przegotowaną wodę. Chwilę zagotowujemy, aby wydobyć z patelni smak smażonego mięsa, po czym podlewamy nią cebulę z mięsem w rondlu. Posypujemy mięso jarzynką. Dusimy pod przykryciem na bardzo wolnym ogniu ok. 50 minut, aż do miękkości mięsa
Miękkie mięso wyciągamy z sosu na talerz, przykrywamy, aby nie wystygło. Do sosu dodajemy musztardę, mieszamy i odstawiamy do lekkiego przestygnięcia, po czym miksujemy w blenderze kielichowym na gładki krem. Wylewamy sos ponownie do rondla, układamy na nim mięso i podgrzewamy przed podaniem.