Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale najlepiej przygotować je latem. Wyśmienicie komponuje się z młodymi ziemniakami i młodą kapustą.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1125
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101570
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6051
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1125
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101570
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6051
Składniki
Pokrój mięso na plastry o grubości około 1,5 cm i lekko rozbij tłuczkiem.
Rozgrzej na głębokiej patelni olej. Obsmaż plastry schabu – około 3 minuty po każdej ze stron.
Zalej schab gorącym bulionem. Dopraw całość do smaku solą i pieprzem. Duś pod przykryciem przez około godzinę.
W trakcie duszenia mięsa pokrój w kosteczkę cebulę i zeszklij ją na maśle klarowanym. Pod koniec smażenia dołóż do cebuli drobno posiekany czosnek, smaż jeszcze przez chwilę i przełóż warzywa na patelnię ze schabem – mniej więcej w połowie czasu jego duszenia.
Gdy mięso stanie się miękkie i kruche, dodaj do sosu śmietanę. Wymieszaj.
Zagęść sos mąką – przesiej ją do dania i od razu dokładnie wymieszaj.
Następnie dodaj do sosu posiekany koperek. Ponownie wymieszaj. Gotuj jeszcze przez kilka minut.