Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale najlepiej przygotować je latem. Wyśmienicie komponuje się z młodymi ziemniakami i młodą kapustą.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 300
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11109
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3645
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1241
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 300
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11109
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3645
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1241
Składniki
Pokrój mięso na plastry o grubości około 1,5 cm i lekko rozbij tłuczkiem.
Rozgrzej na głębokiej patelni olej. Obsmaż plastry schabu – około 3 minuty po każdej ze stron.
Zalej schab gorącym bulionem. Dopraw całość do smaku solą i pieprzem. Duś pod przykryciem przez około godzinę.
W trakcie duszenia mięsa pokrój w kosteczkę cebulę i zeszklij ją na maśle klarowanym. Pod koniec smażenia dołóż do cebuli drobno posiekany czosnek, smaż jeszcze przez chwilę i przełóż warzywa na patelnię ze schabem – mniej więcej w połowie czasu jego duszenia.
Gdy mięso stanie się miękkie i kruche, dodaj do sosu śmietanę. Wymieszaj.
Zagęść sos mąką – przesiej ją do dania i od razu dokładnie wymieszaj.
Następnie dodaj do sosu posiekany koperek. Ponownie wymieszaj. Gotuj jeszcze przez kilka minut.