Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurki doskonale pasują do mięsa wieprzowego i w takim wydaniu lubimy je najbardziej:). Koniecznie z delikatnym sosem śmietanowym. By nie było nudno, urozmaiciłam go musztardowym posmakiem. Smacznego!
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21375
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 137
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 281
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21375
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 137
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 281
Składniki
Schab kroimy w plastry, delikatnie rozbijamy. Posypujemy solą, pieprzem i papryką. Cebulę kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę, marchew ścieramy na tarce.
Na rozgrzanym oleju, na dużym gazie podsmażamy schab - powinien się zarumienić. Wtedy dodajemy warzywa i grzyby, zalewamy 1/2 litra wody. Dusimy pod przykryciem przez około 1 godzinę.
Do garnka wlewamy śmietanę, dodajemy musztardę. Mąkę rozrabiamy w odrobinie zimnej wody, również dodajemy do sosu. Doprawiamy do smaku solą i przyprawami. Dusimy jeszcze 5 minut.