Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
deska do krojenia , nóż, garnek
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10528
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6075
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5334
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12938
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4681
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10528
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6075
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5334
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12938
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4681
Składniki
Schab umyć , lekko rozbić , doprawić solą , pieprzem, przyprawą do mięsa wieprzowego. Cebulę obrać , pokroić w kostkę. Kurki oczyścić , umyć. W naczyniu rozgrzać trochę oleju obsmażyć plastry schabu z obu stron, wyjąć. Do naczynia gdzie smażył się schab wrzucić cebulę , smażyć chwilę aż się zrumieni, dodać kurki , smażyć chwilę tak około 5 minut, włożyć obsmażone plastry schabu , podlać bulionem , całość gotować , 35 minut, dodać śmietanę oraz serek gotować do rozpuszczenia serka.
Podawać z ulubionymi dodatkami.