Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
deska do krojenia , nóż, garnek
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9526
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3071
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6600
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9526
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3071
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6600
Składniki
Schab umyć , lekko rozbić , doprawić solą , pieprzem, przyprawą do mięsa wieprzowego. Cebulę obrać , pokroić w kostkę. Kurki oczyścić , umyć. W naczyniu rozgrzać trochę oleju obsmażyć plastry schabu z obu stron, wyjąć. Do naczynia gdzie smażył się schab wrzucić cebulę , smażyć chwilę aż się zrumieni, dodać kurki , smażyć chwilę tak około 5 minut, włożyć obsmażone plastry schabu , podlać bulionem , całość gotować , 35 minut, dodać śmietanę oraz serek gotować do rozpuszczenia serka.
Podawać z ulubionymi dodatkami.