Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie, które jest bardzo proste w przygotowaniu, możesz je przygotować na niedzielny, świąteczny obiad. Schab w sosie kurkowym czy nie wygląda kusząco, spróbuj przekonaj się.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 103
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31258
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 406
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 103
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31258
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 406
Składniki
1. Mięso kroisz w paseczki, solisz, smażysz do miękkości na rozgrzanym oleju, można podlać wodą.
2. Cebulę, czosnek obierasz, smażysz na rozgrzanym maśle. Do warzyw dodajesz, oczyszczone umyte grzyby kurki. Smażysz około 10 minut, dodajesz miód, musztardę, gałkę muszkatołową, chili, paprykę słodką, ewentualnie sól.
3. Na koniec do grzybów przekładasz mięso zagęszczasz sos mąką rozrobioną ze śmietaną.
4. Danie gotowe. 5. Smacznego.