Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli masz ochotę na ciekawy obiad, którym naje się cała rodzina, schab po węgiersku będzie doskonałym wyborem. Aromatyczny sos, który otula delikatne i rozpływające się w ustach mięso to prawdziwe mistrzostwo świata. Dodaj do niego ziemniaki lub tradycyjne, węgierskie kluseczki, a gwarantujemy, że danie to trafi na listę twoich ulubionych potraw.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 39
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 131
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4183
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8618
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 881
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 39
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 131
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4183
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8618
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 881
Składniki
Przygotuj warzywa. Pokrój cebulę w piórka albo kostkę. Marchewki obierz i posiekaj. Pieczarki także umyj pod bieżącą wodą i pokrój w cienkie plasterki.
Mięso umyj, osusz, a następnie pokrój w średniej wielkości kostkę. Posól i popieprz z każdej strony. Na patelni rozgrzej tłuszcz. Mięso obsmaż przez kilka minut i odłóż na razie na głęboki talerz. Na tym samym tłuszczu podsmaż cebulę, pieczarki i średnie marchewki.
Na tym samym tłuszczu podsmaż cebulę, pieczarki i średnie marchewki. W tym czasie obierz czosnek, przeciśnij go przez praskę i dodaj do pozostałych składników na patelnię. Po kilku minutach dodaj schab. Całość posól i popieprz.
Zalej składniku bulionem i sosem sojowym. Dopraw papryką w proszku, słodką oraz ostrą. Do tego wrzuć liść laurowy i ziele angielskie. Zmniejsz grzanie palnika do minimum. Przykryj patelnię pokrywką i duś w ten sposób przez około godzinę.
Pod koniec gotowania dodaj koncentrat pomidorowy. Całość wymieszaj. Jeśli sos nie jest gęsty, możesz zrobić zasmażkę z łyżki wody i odrobiny mąki. Podawaj z kaszą, ryżem albo tłuczonymi ziemniakami.