Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli masz ochotę na ciekawy obiad, którym naje się cała rodzina, schab po węgiersku będzie doskonałym wyborem. Aromatyczny sos, który otula delikatne i rozpływające się w ustach mięso to prawdziwe mistrzostwo świata. Dodaj do niego ziemniaki lub tradycyjne, węgierskie kluseczki, a gwarantujemy, że danie to trafi na listę twoich ulubionych potraw.
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 33
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 35
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 43
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19647
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 225
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 33
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 35
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 43
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19647
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 225
Składniki
Przygotuj warzywa. Pokrój cebulę w piórka albo kostkę. Marchewki obierz i posiekaj. Pieczarki także umyj pod bieżącą wodą i pokrój w cienkie plasterki.
Mięso umyj, osusz, a następnie pokrój w średniej wielkości kostkę. Posól i popieprz z każdej strony. Na patelni rozgrzej tłuszcz. Mięso obsmaż przez kilka minut i odłóż na razie na głęboki talerz. Na tym samym tłuszczu podsmaż cebulę, pieczarki i średnie marchewki.
Na tym samym tłuszczu podsmaż cebulę, pieczarki i średnie marchewki. W tym czasie obierz czosnek, przeciśnij go przez praskę i dodaj do pozostałych składników na patelnię. Po kilku minutach dodaj schab. Całość posól i popieprz.
Zalej składniku bulionem i sosem sojowym. Dopraw papryką w proszku, słodką oraz ostrą. Do tego wrzuć liść laurowy i ziele angielskie. Zmniejsz grzanie palnika do minimum. Przykryj patelnię pokrywką i duś w ten sposób przez około godzinę.
Pod koniec gotowania dodaj koncentrat pomidorowy. Całość wymieszaj. Jeśli sos nie jest gęsty, możesz zrobić zasmażkę z łyżki wody i odrobiny mąki. Podawaj z kaszą, ryżem albo tłuczonymi ziemniakami.