Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab w sosie własnym

Schab w sosie własnym

Autor:

Przepisów i artykułów: 2332 Ocena: 51871

Dodano:

Odsłon: 7497

:)

Składniki

  • 2 kotlety schabowe
  • 1 czerwona cebula
  • 1 łyżka smalcu
  • 200 ml wody
  • sól ,pieprz
  • biała zasmażka Knorr
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Schab w sosie własnym

Przygotowanie

  1. Kotlety oprószyć solą i pieprzem ,zrumienić z obu stron na smalcu. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę ,zeszklić. Następnie zalać szklanką wody i dusić pod przykryciem przez 15 min. Pod koniec duszenia kotlety wyjąć ,sos zagęścić odrobiną zasmażki. Dodać kotlety i poddusić jeszcze ok. 2 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń