Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie własnym sprawdzi się jako danie na niedzielny lub świąteczny obiad. Mięso jest pyszne rozpływające się u ustach , podane z ziemniakami i ulubioną surówką smakuje wspaniale .
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 230
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1154
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 230
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1154
Składniki
Schab pokrój w plastry około 2 cm. Kawałki mięsa połóż na suchej patelni, dobrze rozgrzanej, mięso powinno nabrać mocno brązowego koloru z obu stron. To właśnie te przypalone soki nadadzą wyjątkowego smaku sosowi.
Gdy mięso dobrze się przyrumieni dodaj posiekaną cebule i czosnek i zalej wodą żeby mięso było przykryte. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Przykryj pokrywką mięso i duś na małym ogniu około 50 minut, w razie potrzeby podłej wodą.
Gdy mięso jest miękkie , zagęść sos mąką wymieszaną z wodą i śmietaną. Dodaj pokrojoną pietruszkę i wymieszaj . Podawaj z ugotowanymi ziemniakami i ulubioną surówką. Smacznego.