Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie własnym sprawdzi się jako danie na niedzielny lub świąteczny obiad. Mięso jest pyszne rozpływające się u ustach , podane z ziemniakami i ulubioną surówką smakuje wspaniale .
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 106
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31261
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 408
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 106
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31261
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 408
Składniki
Schab pokrój w plastry około 2 cm. Kawałki mięsa połóż na suchej patelni, dobrze rozgrzanej, mięso powinno nabrać mocno brązowego koloru z obu stron. To właśnie te przypalone soki nadadzą wyjątkowego smaku sosowi.
Gdy mięso dobrze się przyrumieni dodaj posiekaną cebule i czosnek i zalej wodą żeby mięso było przykryte. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Przykryj pokrywką mięso i duś na małym ogniu około 50 minut, w razie potrzeby podłej wodą.
Gdy mięso jest miękkie , zagęść sos mąką wymieszaną z wodą i śmietaną. Dodaj pokrojoną pietruszkę i wymieszaj . Podawaj z ugotowanymi ziemniakami i ulubioną surówką. Smacznego.