Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie własnym sprawdzi się jako danie na niedzielny lub świąteczny obiad. Mięso jest pyszne rozpływające się u ustach , podane z ziemniakami i ulubioną surówką smakuje wspaniale .
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 168
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4375
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11882
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6772
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5588
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 168
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4375
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11882
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6772
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5588
Składniki
Schab pokrój w plastry około 2 cm. Kawałki mięsa połóż na suchej patelni, dobrze rozgrzanej, mięso powinno nabrać mocno brązowego koloru z obu stron. To właśnie te przypalone soki nadadzą wyjątkowego smaku sosowi.
Gdy mięso dobrze się przyrumieni dodaj posiekaną cebule i czosnek i zalej wodą żeby mięso było przykryte. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Przykryj pokrywką mięso i duś na małym ogniu około 50 minut, w razie potrzeby podłej wodą.
Gdy mięso jest miękkie , zagęść sos mąką wymieszaną z wodą i śmietaną. Dodaj pokrojoną pietruszkę i wymieszaj . Podawaj z ugotowanymi ziemniakami i ulubioną surówką. Smacznego.