Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 635 Ocena: 5449
Dodano: 17.12.2018
Odsłon: 406
1-2 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
Kotlety schabowe kroimy w paski i wrzucamy na patelnię na rozgrzany olej. Oprószamy solą, pieprzem i obiema paprykami. Gdy mięso się lekko zrumieni dodajemy oczyszczone i pokrojone pieczarki i cebulę. Podsmażamy ok. 10 min.
Następnie dodajemy pokrojoną w paski czerwoną paprykę i smażymy kolejne 5-7 min.
Na koniec dodajemy drobno pokrojone lub zmiksowane pomidory /bez skórki/ i koncentrat pomidorowy. Doprawiamy do smaku i dusimy ok. 5 min. - sok z pomidorów powinien częściowo odparować.
Kaszę gryczaną gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu.
"Ala gulasz" podajemy z kaszą gryczaną ale dobrze smakuje również z ziemniakami lub ryżem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

babcitereskiciasta 18 grudnia 2018Zgłoś do usunięcia
Pyszny obiadek.:) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

Nevermore 18 grudnia 2018Zgłoś do usunięcia
Schab z moją ulubioną gryczaną, po prostu pycha :) Super jedzonko :D Odpowiedzi: 2 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz