Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny i smaczny schab na święta.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7848
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1032
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13606
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7848
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1032
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13606
Składniki
Wykonanie: Z soku pomarańczowego listka laurowego, rozmarynu i posiekanego czosnku przygotować marynatę, następnie zalać mięso i pozostawić w chłodnym miejscu przez noc. Chleb pokruszyć, wymieszać z bulionem, ziołami, serem, solą i pieprzem do smaku i pianą z białek. Schab wyjąć z marynaty, ponacinać, oprószyć solą i pieprzem i podrumienić z każdej strony w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Oprószyć mąką, nałożyć warstwę przygotowanej pasty ziołowej, obłożyć masłem, zawinąć w folię aluminiową i piec przez godzinę w temperaturze 200 stopni. Mięso wyjąć z foli, pokroić, ułożyć na półmisku, ozdobić i podawać.