Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny i smaczny schab na święta.
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7772
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2939
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1159
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1175
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7772
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2939
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1159
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1175
Składniki
Wykonanie: Z soku pomarańczowego listka laurowego, rozmarynu i posiekanego czosnku przygotować marynatę, następnie zalać mięso i pozostawić w chłodnym miejscu przez noc. Chleb pokruszyć, wymieszać z bulionem, ziołami, serem, solą i pieprzem do smaku i pianą z białek. Schab wyjąć z marynaty, ponacinać, oprószyć solą i pieprzem i podrumienić z każdej strony w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Oprószyć mąką, nałożyć warstwę przygotowanej pasty ziołowej, obłożyć masłem, zawinąć w folię aluminiową i piec przez godzinę w temperaturze 200 stopni. Mięso wyjąć z foli, pokroić, ułożyć na półmisku, ozdobić i podawać.