Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny domowy obiad z mięsem w roli głównej. Pieczony schab z dodatkiem leśnych grzybów i cebuli, na bazie których powstaje pyszny i aromatyczny sos. Jest to danie łatwe w przygotowaniu, niewymagające specjalnego nakładu pracy. Polecam z ziemniakami lub kluseczkami, z ulubioną surówką.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 232
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4529
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12273
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6956
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 232
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4529
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12273
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6956
Składniki
Cebule posiekać, grzyby pokroić w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzać oliwę, zeszklić cebule, dodać grzyby, dusić razem ok. 10 min. Doprawić solą i pieprzem oraz tymiankiem. przełożyć do mięsa. Make ziemniaczaną wymieszać z bulionem, wlać do grzybów. Mieszając podgrzewać, aż sos zgęstnieje. Wówczas dodać śmietanę, wymieszać, zagotować i odstawić.
Mięso umyć, osuszyć, podzielić na kotleciki. Lekko je rozbić, posypać solą i pieprzem. Musztardę połączyć z przecierem pomidorowym. W mieszance obtaczać mięso, następnie oprószać mąką. Na patelni rozgrzać oliwę, smażyć kotlety 3-4 minuty z każdej strony, po czym układać je w naczyniu żaroodpornym. Kotlety obłożyć grzybami, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekać 30minut.