Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny domowy obiad z mięsem w roli głównej. Pieczony schab z dodatkiem leśnych grzybów i cebuli, na bazie których powstaje pyszny i aromatyczny sos. Jest to danie łatwe w przygotowaniu, niewymagające specjalnego nakładu pracy. Polecam z ziemniakami lub kluseczkami, z ulubioną surówką.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 146
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1849
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14558
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19621
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 146
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1849
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14558
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19621
Składniki
Cebule posiekać, grzyby pokroić w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzać oliwę, zeszklić cebule, dodać grzyby, dusić razem ok. 10 min. Doprawić solą i pieprzem oraz tymiankiem. przełożyć do mięsa. Make ziemniaczaną wymieszać z bulionem, wlać do grzybów. Mieszając podgrzewać, aż sos zgęstnieje. Wówczas dodać śmietanę, wymieszać, zagotować i odstawić.
Mięso umyć, osuszyć, podzielić na kotleciki. Lekko je rozbić, posypać solą i pieprzem. Musztardę połączyć z przecierem pomidorowym. W mieszance obtaczać mięso, następnie oprószać mąką. Na patelni rozgrzać oliwę, smażyć kotlety 3-4 minuty z każdej strony, po czym układać je w naczyniu żaroodpornym. Kotlety obłożyć grzybami, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekać 30minut.