Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny domowy obiad z mięsem w roli głównej. Pieczony schab z dodatkiem leśnych grzybów i cebuli, na bazie których powstaje pyszny i aromatyczny sos. Jest to danie łatwe w przygotowaniu, niewymagające specjalnego nakładu pracy. Polecam z ziemniakami lub kluseczkami, z ulubioną surówką.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 341
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1409
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 341
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1409
Składniki
Cebule posiekać, grzyby pokroić w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzać oliwę, zeszklić cebule, dodać grzyby, dusić razem ok. 10 min. Doprawić solą i pieprzem oraz tymiankiem. przełożyć do mięsa. Make ziemniaczaną wymieszać z bulionem, wlać do grzybów. Mieszając podgrzewać, aż sos zgęstnieje. Wówczas dodać śmietanę, wymieszać, zagotować i odstawić.
Mięso umyć, osuszyć, podzielić na kotleciki. Lekko je rozbić, posypać solą i pieprzem. Musztardę połączyć z przecierem pomidorowym. W mieszance obtaczać mięso, następnie oprószać mąką. Na patelni rozgrzać oliwę, smażyć kotlety 3-4 minuty z każdej strony, po czym układać je w naczyniu żaroodpornym. Kotlety obłożyć grzybami, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekać 30minut.