Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta elegancka (i zaskakująco łatwa do robienia) rolada z pewnością będzie hitem wielu rodzinnych spotkań. W końcu aromatyczny schab z grzybowym farszem to niemal pewniak, który zasmakuje każdemu. Poświęć nieco czasu na dokładne i szczelne zwinięcie rolady, a możesz być pewna, że uzyskasz efekt niczym z najlepszej restauracji.
Przepis dnia
Szybkie w przygotowaniu i pyszne ciacho z masa obłędnie orzechową. W mig znik...
Odsłon: 3173
Dzisiaj smaczny, prosty, łatwy sernik. Sernik na kakaowym spodzie i z dodatki...
Odsłon: 169
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 202
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 959
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 3102
Przepis dnia
Szybkie w przygotowaniu i pyszne ciacho z masa obłędnie orzechową. W mig znik...
Odsłon: 3173
Dzisiaj smaczny, prosty, łatwy sernik. Sernik na kakaowym spodzie i z dodatki...
Odsłon: 169
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 202
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 959
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 3102
Składniki
Schab umyj, osusz, a następnie posyp z każdej strony solą i pieprzem. W misce połącz musztardę, olej lub oliwę, majeranek, paprykę słodką, oregano oraz czosnek granulowany. Natrzyj schab dokładnie i umieść na godzinę w lodówce.
W tym czasie przygotuj farsz. Najpierw zalej grzyby wodą w taki sposób, aby w całości się zamoczyły. Zostaw na kilka minut. Potem odsącz grzyby, możesz posiekać je w mniejsze kawałki. Przełóż do małego rondelka. Zalej wodą, w której się moczyły. Gotuj na wolnym ogniu przez około 15 minut. Po tym czasie odsącz.
Pokrój też cebulę i obrane ząbki czosnku. Ugotowane grzyby, cebulę i czosnek podsmaż na łyżeczce masła rozpuszczonego na patelni. Dopraw solą i pieprzem. Pod koniec dodaj fasolę odsączoną na sitku oraz posiekaną świeżą natkę pietruszki. Wymieszaj.
Schab wyciągnij z lodówki. Ostrym nożem zrób nacięcie (kieszeń) na długość całego kawałka mięsa. Z pomocą łyżki wypełnij farszem wnętrze schabu. Owiń plastrami boczku. Przełóż do naczynia żaroodpornego, podlej wodą i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza. Po 40 minutach podlej wodą i przykryj na kolejne 20 minut.