Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta elegancka (i zaskakująco łatwa do robienia) rolada z pewnością będzie hitem wielu rodzinnych spotkań. W końcu aromatyczny schab z grzybowym farszem to niemal pewniak, który zasmakuje każdemu. Poświęć nieco czasu na dokładne i szczelne zwinięcie rolady, a możesz być pewna, że uzyskasz efekt niczym z najlepszej restauracji.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 852
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5838
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9668
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 298
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 852
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5838
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9668
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 298
Składniki
Schab umyj, osusz, a następnie posyp z każdej strony solą i pieprzem. W misce połącz musztardę, olej lub oliwę, majeranek, paprykę słodką, oregano oraz czosnek granulowany. Natrzyj schab dokładnie i umieść na godzinę w lodówce.
W tym czasie przygotuj farsz. Najpierw zalej grzyby wodą w taki sposób, aby w całości się zamoczyły. Zostaw na kilka minut. Potem odsącz grzyby, możesz posiekać je w mniejsze kawałki. Przełóż do małego rondelka. Zalej wodą, w której się moczyły. Gotuj na wolnym ogniu przez około 15 minut. Po tym czasie odsącz.
Pokrój też cebulę i obrane ząbki czosnku. Ugotowane grzyby, cebulę i czosnek podsmaż na łyżeczce masła rozpuszczonego na patelni. Dopraw solą i pieprzem. Pod koniec dodaj fasolę odsączoną na sitku oraz posiekaną świeżą natkę pietruszki. Wymieszaj.
Schab wyciągnij z lodówki. Ostrym nożem zrób nacięcie (kieszeń) na długość całego kawałka mięsa. Z pomocą łyżki wypełnij farszem wnętrze schabu. Owiń plastrami boczku. Przełóż do naczynia żaroodpornego, podlej wodą i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza. Po 40 minutach podlej wodą i przykryj na kolejne 20 minut.