Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruchy , smaczny schab w aromatycznym sosie.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 825
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1690
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6216
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8983
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 825
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1690
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6216
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8983
Składniki
Schab umyć, lekko rozbić.Marynatę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Zamarynować schab, najlepiej na noc. Cebulę pokroić w kostkę. Jabłka pokroić w ósemki.
W brytfannie rozgrzać olej obsmażyć schab z obu stron. Wyjąć.
Na olej wrzucić cebulę, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić solą i pieprzem dodać zioła prowansalskie, smażyć 1 minutę , włożyć schab, smażyć dalej . Jabłka oprószyć cynamonem i dodać do smażącego się schabu. Podlać winem , dusić 5 minut, podlać bulionem i całość dusić 30 minut. Doprawić chilli, dodać utarty ser i całość dusić na bardzo małym ogniu 2 minuty.
Podawać z podpieczonymi ziemniakami.