Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszny schab nadziany kabanosami. Dobrze doprawiony smakuje wybornie i kusząco. Szybko znika z talerza.
naczynie żaroodporne, ręcznik papierowy , nóż, praska do czosnku, miska,
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 115
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 25
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 115
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 25
Składniki
Schab oczyścić, opłukać, osuszyć. Nożem wydrążyć dziury, do których włożyć kabanosy. Składniki na marynatę dokładnie wymieszać do połączenia składników. Przygotowaną marynata natrzeć schab z kabanosami , włożyć na 30 minut do lodówki. Po tym czasie schab przełożyć do naczynia żaroodpornego lub brytfanki, piec do miękkości schabu około 40 minut polewając sosem wytworzonym podczas pieczenia , a od czasu do czasu polania polać ciepłą wodą. W razie konieczności gdyby góra schabu nam sie za szybko spiekła to nakryć schab folią aluminiową. Gotowy schab pokroić w plastry poukładać na sałacie. Rada; Z wytworzonego podczas pieczenia soku przygotować gęsty sos którym będziemy mogli polać upieczone pokrojone mięso czyli schab.