Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 81 Ocena: 2216
Dodano: 05.06.2010
Odsłon: 23877
5-6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
12 godzin przed podaniem dania: mięso przyprawiamy solą, pieprzem, przyprawą do mięsa wieprzowego. Zalewamy oliwą i wszystko wcieramy do mięsa. Przykrywamy folią wkładamy do lodówki.
Następnego dnia po wyjęciu mięsa z lodówki kładziemy je na rozgrzaną patelnię (bez konieczności dolewania oliwy) mięso smażymy ok. 7 min z każdej strony. Dożo zależy od tego jakie kto lubi wysmażone.
Dla moich wspaniałych koleżanek rada: dla mężczyzn porcje powinny być podwójne lub potrójne. Po jednej będą nienasyceni. Życzę udanego zadowalania...
Na skróty
Komentarze do przepisu (7)

kibi87 10 czerwca 2010Zgłoś do usunięcia
schab z kością ma dużo lepszy smak niż bez, a Twój przepis i zdjęcie jest jeszcze bardziej zachęcające:)2 Kto głosował? | Odpowiedz

annawk 10 czerwca 2010Zgłoś do usunięcia
po takiej porcji pysznego mięcha ja byłabym zadowolona :)2 Kto głosował? | Odpowiedz

madziak 08 czerwca 2010Zgłoś do usunięcia
Ale apetycznie wygada ten kawałek mięcha.... Sądzę, że na jednym kawałku nawet ja nie poprzestanę :P3 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 08 czerwca 2010Zgłoś do usunięcia
mniam,ale tu pyszności!2 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 06 czerwca 2010Zgłoś do usunięcia
Widzę,że znasz się na kuchni i na jej smakach, super przepis!2 Kto głosował? | Odpowiedz

wioleta333 06 czerwca 2010Zgłoś do usunięcia
rewelacja......2 Kto głosował? | Odpowiedz

Mateusz15 06 czerwca 2010Zgłoś do usunięcia
To musi być dopiero dobre. Czy można usmażyć na grillu elektrycznym?2 Kto głosował? | Odpowiedz