Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam na każdą okazję, u mnie gości na większych uroczystościach.
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 134
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 144
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 134
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 144
Składniki
Każdy plaster schabu rozbijam tłuczkiem. Następnie oprószam solą i pieprzem. Mąkę przesiewam i obtaczam w niej schab. Na rozgrzany olej daję schab i smażę na rumiano ze wszystkich stron. Wkładam do garnka i dodaję cebule usmażoną na maśle. Pieczarki oczyszczam, myję pod bieżącą wodą i podsmażam również na maśle dodaję do mięsa wraz z bulionem i ziołami do smaku. Duszę do 45 minut, po tym czasie dodaję przecie pomidorowy i duszę do miękkości.