Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczny pomysł na podanie zwykłego schabu. Farsz jest chrupiący i aromatyczny. Użyłam grzybów leśnych ale z pieczarkami będzie również pysznie
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1209
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 380
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1277
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1209
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 380
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1277
Składniki
Mięso należy umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Naciąć je tak by udało się je rozłożyć na płasko. Posolić i przyprawić pieprzem. Odstawić, w tym czasie przygotować farsz. Pokroić boczek w drobną kostkę. Oczyścić grzyby lub pieczarki i drobno je pokroić. Cebulę i orzechy dosyć drobno posiekać. Na gorącej patelni z olejem podsmażyć boczek. Następnie dodać cebulę, grzyby/pieczarki i orzechy. Doprawić solą i pieprzem. Powstały farsz wyłożyć na mięso pozostawiając odstęp od krawędzi ok. 2cm. Następnie zawinąć schab ciasno tworząc roladę i związać nicią kuchenną. Rozgrzać olej na patelni i podsmażyć schab ze wszystkich stron. Umieść roladę w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem, obłożyć ją igiełkami rozmarynu i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 60 - 70 minut. Gotową roladę należy wyjąć z piekarnika i odstawić na kilka minut. Następnie usunąć nić kuchenną.
Roladę podawać pokrojoną w plastry z ulubionymi dodatkami. Smacznego :-)