Do góry

Dania główne Przepis na:

Schabowe ala polonezy

Schabowe ala polonezy

Autor:

Przepisów i artykułów: 1105 Ocena: 13742

Dodano:

Odsłon: 10993

Prosty sposób na niezwykłe schabowe, swój wyjątkowy smak zawdzięczają genialnemu połączeniu kilku tajemniczych składników, które znajdziecie w przepisie.

Składniki

  • 1kg schabu
  • 1 cebula
  • ½ kg pieczarek
  • 3 łyżki ketchupu pikantnego
  • 2 łyżki musztardy sarepskiej
  • Bułka tarta do panierki
  • 2 jajka
  • Olej do smażenia
  • 20 dag sera żółtego
  • Sól
  • Pieprz
  • Szczypta chili
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Schabowe ala polonezy

Przygotowanie

  1. 1. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w dwu centymetrowe plastry i rozbijamy. Doprawiamy pieprzem oraz solą. Panierujemy w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponowie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony. Po usmażeniu układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

  2. 2. Cebulę obieramy, drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiamy pieprzem oraz solą. Pod koniec smażenia dodajemy ketchup, musztardę oraz chili, chwilkę jeszcze smażymy i gotowy farsz nakładamy na każde kotlet.

  3. 3. Wierzch posypujemy żółtym serem startym na tarce o dużych oczkach.
    4. Chwilkę zapiekamy w rozgrzanym piekarniku do chwili rozpuszczenia się sera.

  4. 5. Kotlety gotowe.
    6. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń