Do góry

Dania główne Przepis na:

Schabowe inaczej

Schabowe inaczej

Autor:

Przepisów i artykułów: 112 Ocena: 499

Dodano:

Odsłon: 3189

Plastry schabu zamarynowane w soczystej marynacie, opanierowane i podane w postaci przepysznych kotletów.

Składniki

  • schab bez kości
  • sól
  • pieprz
  • 1 - jajko
  • 1 łyżka - majonezu
  • 1 łyżka - posiekanego koperku
  • 1 łyżka - posiekanej natki pietruszki
  • bułka tarta
  • masło klarowane do smażenia
  • DO PODANIA
  • kulki ziemniaczane
  • buraczki
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Schabowe inaczej

Przygotowanie

  1. Mięso pokroić w grube plastry, przykryć folią spożywczą i rozbić tłuczkiem. Przyprawić solą i pieprzem.

  2. Jajko roztrzepać w misce, dodać majonez, wsypać koperek i natkę pietruszki. Wymieszać. Wrzucić mięso i obtoczyć w marynacie. Przykryć i schować w lodówce.

  3. Zamarynowane mięso obsypać bułką tartą, nadmiar strzepać. Usmażyć na mocno rozgrzanym maśle. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręcznikach papierowych.

  4. Podawać z kuleczkami ziemniaczanymi i buraczkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń