Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety schabowe to klasyczny, niedzielny obiad w większości polskich domów. Czasem jednak może się już znudzić. Aby przełamać rutynę, przetestuj przepis na schabowe po dyrektorsku. Wystarczy jednak dodać trochę ziół i nieco musztardy, by stworzyć nowe danie, które stanie się hitem w twoim domu. Oto przepis na wyjątkowy schabowy w ziołowej panierce – aromatyczny, miękki i wilgotny w środku.
Szybkie koreczki śledziowe na wigilię lub święta.
Odsłon: 1286
Przepis na ten blok znalazłam w starym zeszycie mojej mamy i postanowiłam go...
Odsłon: 597
Bardzo lubię wracać do smaków dzieciństwa i przypominać sobie najlepsze potra...
Odsłon: 449
Sznycle wieprzowe polane łagodnym sosem miodowym ubarwią nasz niedzielny obiad.
Odsłon: 102
Szybkie koreczki śledziowe na wigilię lub święta.
Odsłon: 1286
Przepis na ten blok znalazłam w starym zeszycie mojej mamy i postanowiłam go...
Odsłon: 597
Bardzo lubię wracać do smaków dzieciństwa i przypominać sobie najlepsze potra...
Odsłon: 449
Sznycle wieprzowe polane łagodnym sosem miodowym ubarwią nasz niedzielny obiad.
Odsłon: 102
Składniki
Kotlety schabowe umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Lekko je roztłucz, na grubość ok. 5 mm. Mięso posmaruj cienko musztardą i odstaw w chłodne miejsce na ok. pół godziny. Bułkę tartą wymieszaj z przyprawami. Kotlety obtocz w bułce tartej.
Na patelni rozgrzej olej i smaż kotlety po 5 minut z każdej strony, do ładnego zezłocenia panierki. Po usmażeniu odkładaj je na ręcznik papierowy, by oddały nadmiar tłuszczu. Schabowy w ziołowej panierce podawaj z dodatkiem ziemniaków i świeżej sałatki.