Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety schabowe to klasyczny, niedzielny obiad w większości polskich domów. Czasem jednak może się już znudzić. Aby przełamać rutynę, przetestuj przepis na schabowe po dyrektorsku. Wystarczy jednak dodać trochę ziół i nieco musztardy, by stworzyć nowe danie, które stanie się hitem w twoim domu. Oto przepis na wyjątkowy schabowy w ziołowej panierce – aromatyczny, miękki i wilgotny w środku.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 309
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 438
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 383
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 271
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 309
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 438
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 383
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 271
Składniki
Kotlety schabowe umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Lekko je roztłucz, na grubość ok. 5 mm. Mięso posmaruj cienko musztardą i odstaw w chłodne miejsce na ok. pół godziny. Bułkę tartą wymieszaj z przyprawami. Kotlety obtocz w bułce tartej.
Na patelni rozgrzej olej i smaż kotlety po 5 minut z każdej strony, do ładnego zezłocenia panierki. Po usmażeniu odkładaj je na ręcznik papierowy, by oddały nadmiar tłuszczu. Schabowy w ziołowej panierce podawaj z dodatkiem ziemniaków i świeżej sałatki.