Do góry

Dania główne Przepis na:

Schabowe pod pierzynką chińską

Schabowe pod pierzynką chińską

Autor:

Przepisów i artykułów: 1100 Ocena: 13677

Dodano:

Odsłon: 2110

Fajny pomysł na wykorzystanie schabowych które nam zostaną z poprzedniego dnia, polecam ;)

Składniki

  • ½ kg schabu
  • Bułka tarta do panierki
  • Mąka pszenna do panierki
  • 2 jajka
  • Sól
  • Pieprz
  • Olej do smażenia
  • Mieszanka chińska mrożona
  • Fix danie chińskie Prymat
  • Trochę sosu sojowego
  • 20 dag sera żółtego
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Schabowe pod pierzynką chińską

Przygotowanie

  1. 1. Schab kroimy w plastry, następnie rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą.

  2. 2. Panierujemy najpierw z roztrzepanym widelcu jajku, następnie w mące, ponownie w jajku i na koniec w bułce tartej.

  3. 3. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

  4. 4. Następnie układamy schabowe na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia

  5. 5. Mieszankę chińska prużymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy pieprzem, sosem sojowym oraz solą

  6. 6. Fix rozrabiamy odrobiną wody i wlewamy do warzyw, Chwile prużymy.

  7. Farsz rozkładamy na schabowych.

  8. Przykrywamy żółtym serem startym na dużych oczkach.

  9. Zapiekamy 20 minut w 180˚C.
    Schabowe gotowe.
    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń