Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki ze szparagami to fajna propozycja na pyszny obiadek dla zaproszonych gości i nie tylko. Smaczne, łatwe i proste w przygotowaniu, a swoim smakiem zaskoczą domowników.
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3853
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 995
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34231
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 575
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3853
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 995
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34231
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 575
Składniki
Ze szparagów odcinamy zdrewniałe końcówki, jeżeli są zbyt długie przecinamy na pół. Wkładamy do osolonej wody i gotujmy 5 - 8 minut od zagotowania się wody. Następnie odcedzamy i studzimy. Schabowe kotlety rozbijamy tłuczkiem na płat, oprószamy solą i pieprzem oraz przyprawą do wieprzowiny. Na każdym kotlecie schabowym układamy plaster sera żółtego, a na ser kilka kawałków szparag. Tak przygotowane płaty ciasno zwijamy w roladki spinając każdą wykałaczką. Roladki wkładamy na rozgrzany olej i smażymy po kilka minut z każdej strony aż roladki się przyrumienią. zrumienią . Gdy roladki już się zrumienią podlewamy niewielką ilością ciepłej wody i dusimy pod przykryciem na małym ogniu do miękkości mięsa. Po upieczeniu i lekkim wystudzeniu wyjmujemy wykałaczki. Podajemy do drugiego dania lub jako przekąskę.