Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubisz poznawać nowe smaki a masz dość już zwykłych kotletów schabowych, zachęcam do wypróbowania mojego przepisu. Kotlety schabowe w chrupiącej panierce przykryte warzywami, zapiekane z serem mozzarella.
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 217
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 764
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1810
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 161
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 236
Polecam.
Odsłon: 284
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 217
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 764
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1810
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 161
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 236
Polecam.
Odsłon: 284
Składniki
1. Mięso kroję w plastry, rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą. 2. Następnie panieruję w mące pszennej, w roztrzepanych jajkach i na koniec w pokruszonych płatkach kukurydzianych. 3. Kotlety smażę z obu stron na rozgrzanym oleju. 4. Po usmażeniu układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
5. Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję pieczarki pokrojone w plasterki, obraną startą na tarce o dużych oczkach marchew, pokrojoną w drobne paseczki paprykę czerwoną i poszatkowaną kapustę. Warzywa doprawiam pieprzem oraz solą. Smażę około 10 minut. 6. Następnie warzywa układam na każdym kotlecie. 7. Warzywa przykrywam plasterkami sera mozzarella.
7. Zapiekam w rozgrzanym piekarniku 10 minut w 180°C. 8. Kotlety gotowe, podaję z frytkami. 9. Smacznego.