Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje dzisiejsze schabowe to stary przepis ale niezawodny, schabowe są bardzo soczyste, kruche i smaczne , a także proste w przygotowaniu , już powiem dlaczego, ponieważ są z pysznej marynaty połączonej z majonezem i sokiem z cytryny. Polecam .
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10436
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336778
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4356
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423804
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10436
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336778
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4356
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423804
Składniki
Kotlety schabowe po umyciu i osuszeniu delikatnie rozbić tłuczkiem. Do miski lub rondla wbić jajka , dodać majonez sól i pieprz oraz sok z cytryny, dokładnie wymieszać do połączenia składników. Do przygotowanej marynaty włożyć schabowe , odłożyć w chłodne miejsce na całą noc albo przynajmniej na 6 godzin. Po tym czasie panierować w bułce tartej i smażyć na gorącym smalcu z obydwu stron na złoty kolor. Podawać z ziemniakami oraz ulubioną surówką. Czas przygotowania 30 minut + czas marynowania + smażenie
Schabowe po upieczeniu gotowe do podania.
Pyszne schabowe gotowe do podania.