Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje dzisiejsze schabowe to stary przepis ale niezawodny, schabowe są bardzo soczyste, kruche i smaczne , a także proste w przygotowaniu , już powiem dlaczego, ponieważ są z pysznej marynaty połączonej z majonezem i sokiem z cytryny. Polecam .
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 114
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20682
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 25983
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1076
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4402
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 114
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20682
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 25983
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1076
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4402
Składniki
Kotlety schabowe po umyciu i osuszeniu delikatnie rozbić tłuczkiem. Do miski lub rondla wbić jajka , dodać majonez sól i pieprz oraz sok z cytryny, dokładnie wymieszać do połączenia składników. Do przygotowanej marynaty włożyć schabowe , odłożyć w chłodne miejsce na całą noc albo przynajmniej na 6 godzin. Po tym czasie panierować w bułce tartej i smażyć na gorącym smalcu z obydwu stron na złoty kolor. Podawać z ziemniakami oraz ulubioną surówką. Czas przygotowania 30 minut + czas marynowania + smażenie
Schabowe po upieczeniu gotowe do podania.
Pyszne schabowe gotowe do podania.