Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje dzisiejsze schabowe to stary przepis ale niezawodny, schabowe są bardzo soczyste, kruche i smaczne , a także proste w przygotowaniu , już powiem dlaczego, ponieważ są z pysznej marynaty połączonej z majonezem i sokiem z cytryny. Polecam .
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 361
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 383
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 820
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 361
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 383
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 820
Składniki
Kotlety schabowe po umyciu i osuszeniu delikatnie rozbić tłuczkiem. Do miski lub rondla wbić jajka , dodać majonez sól i pieprz oraz sok z cytryny, dokładnie wymieszać do połączenia składników. Do przygotowanej marynaty włożyć schabowe , odłożyć w chłodne miejsce na całą noc albo przynajmniej na 6 godzin. Po tym czasie panierować w bułce tartej i smażyć na gorącym smalcu z obydwu stron na złoty kolor. Podawać z ziemniakami oraz ulubioną surówką. Czas przygotowania 30 minut + czas marynowania + smażenie
Schabowe po upieczeniu gotowe do podania.
Pyszne schabowe gotowe do podania.